Πώς μία εταιρία με antivirus πολλαπλασίασε τα κέρδη της λόγω… κορονοϊού

To όνομα, Covid Corona, του antivirus που πουλά μια μικρή ισραηλινή εταιρεία λογισμικού, ήταν αρκετό για να οδηγήσει πολλούς πανικόβλητους πολίτες να την «πλημμυρίσουν» με παραγγελίες.

«Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί […] σαν η εταιρεία μας να έχει γίνει viral ή κάτι τέτοιο!» δήλωσαν στην εφημερίδα Jerusalem Post, οι ιδρυτές της, Γιάακοβ και Σάρα Κορόνα.

Η μέχρι πρότινος μικρή ισραηλινή οικογενειακή επιχείρηση εξειδικεύεται στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών που αφαιρούν ιούς και κακόβουλο λογισμικό από υπολογιστές. Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία λάνσαρε στις αρχές Φεβρουαρίου μια εξαιρετικά επιτυχημένη ραδιοφωνική καμπάνια στην οποία ακουγόταν, σε ελεύθερη μετάφραση, τα εξής: «Άσε τον Covid Corona να καθαρίσει σήμερα όλους τους νέους σου ιούς!».

Οι ιδρυτές της περίμεναν να υπάρξει μια κάποια ανταπόκριση, αλλά εξεπλάγησαν από την απήχηση της διαφήμισης. Το πελατολόγιο τους εκατονταπλασιάστηκε και οι παραγγελίες βγήκαν εκτός συνόρων, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι στην Jerusalem Post.

Η σύγχυση πολλών πελατών έγινε εμφανής με τα σχόλια που έστειλαν στην εταιρεία, ενώ πολλοί ζήτησαν αποζημιώσεις. «Μάλλον δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν το τέλος της διαφήμισης που λέει “Βάλε απλά στον υπολογιστή σου το φλασάκι μας και όλοι οι ιοί σου θα αφαιρεθούν στη στιγμή!” Τι άλλους ιούς μπορεί να σκέφθηκαν;» δήλωσε στην Jerusalem Post ο γιος των Κορόνα, ο οποίος επίσης εργάζεται σε αυτήν. Την απάντηση προφανώς την γνωρίζει. Σε αυτήν επένδυσαν άλλωστε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί