Μινώα Πεδιάδας: Η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση να έχουν λόγο οι δημότες! (έγγραφο)

Λυπάμαι, αλλά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στις δημοκρατικές μας αντιλήψεις… Αναφέρομαι στη νέα δημοτική αρχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας που – εκμεταλλευόμενη μια συγκυριακή πλειοψηφία της στιγμής στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς δεν έχει πλειοψηφία- απέρριψε την πρόταση να παίρνουν το λόγο οι δημότες αρνούμενη τη θεσμοθέτηση της”Ώρας του Πολίτη”! Εντάξει, και την “Ωρα του Δημοτικού Συμβούλου” απέρριψε, αλλά τουλάχιστον οι σύμβουλοι έχουν τις ευκαιρίες τους. Οι δημότες, οι πολίτες, πότε;

Στην πιο πρόσφατη, λοιπόν, συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη του πρώην δημάρχου, Ζαχαρία Καλογεράκη κατέθεσε, δια του αντιπροέδρου του ΔΣ, Μανόλη Βλαστού πρόταση για:

α) Καθιέρωση της “Ωρας του Πολίτη” κατ’ ελάχιστον μια φορά το τρίμηνο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις, από την πρόεδρο του Δ.Σ και το Δήμαρχο να παρέχεται τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο, εύλογος χρόνος στους παριστάμενους πολίτες ή σε εκπροσώπους φορέων που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ή να τοποθετηθούν για διάφορα ζητήματα του Δήμου. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Οργανισμών θα απαντούν άμεσα ή αν κρίνουν σκόπιμο εγγράφως επί των θεμάτων που θα τους τίθενται.

β) Καθιέρωση,, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, το δεκάλεπτο των δημοτικών συμβούλων. Αναλυτικότερα προτείνουμε: Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις και πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τουλάχιστον σε μία συνεδρίαση ανά μήνα να δίνεται ο λόγος (για περίπου 4 λεπτά) σε όποιον δημοτικό σύμβουλο το επιθυμεί προκειμένου να μεταφέρει τυχόν προβλήματα, απόψεις ή προτάσεις, είτε του ίδιου είτε πολιτών ή φορέων προκειμένου αυτές να συζητούνται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο οπότε αυτό λαμβάνει χώρα. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους αιρετούς για ένα πιο ουσιαστικό και ενεργό ρόλο.

Και ιδού η απίστευτη απόφαση από το πρακτικό της συνεδρίασης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί