Ξανακάνουν χωματερή τον Σκαφιδαρά! – Φορτηγά του δήμου Μαλεβιζίου πετούν σκουπίδια και μπάζα! (φωτο)

Η καταγγελία που μας στέλνει πολίτης, μαζί με τις φωτογραφίες, είναι εξαιρετικά σοβαρή: η περιοχή του Σκαφιδαρά ξαναγίνεται μια ανεξέλεγκτη και φυσικά παράνομη χωματερή, με ευθύνη μάλιστα του ίδιου του δήμου Μαλεβιζίου, φορτηγά του οποίου πετούν εκεί πάσης φύσεως σκουπίδια και μπάζα και φορτωτής, επίσης του δήμου, τα στρώνει!

Διαβάστε την καταγγελία και δείτε τις φωτογραφίες

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Σκαφιδαρά στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου. Φορτηγά με μπάζα πάσης φύσεως (από καλάμια μέχρι μπάζα και σκουπίδια με επικίνδυνα υλικά) πετιούνται πλησίον του γηπέδου του Αλμυρού σε έκταση που πιθανόν ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου.

Αυτό βέβαια που προξενεί τεράστια εντύπωση είναι ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν τα μπάζα ανήκουν στο Δήμο Μαλεβιζίου (φέρουν διακριτικά του Δήμου) ενώ φορτωτής του Δήμου στρώνει τα μπάζα κάθε τόσο! Είναι δυνατόν αναρωτιέμαι ο ίδιος ο Δήμος να είναι αυτός που ρυπαίνει το περιβάλλον που κανονικά θα έπρεπε να προστατεύει? Μια περιοχή που στο παρελθόν υπήρξε ο σκουπιδότοπος του Ηρακλείου να γίνεται ξανά μια ανεξέλεγκτη χωματερή και μάλιστα από τον ίδιο το Δήμο? Εμείς οι παλιότεροι κάτοικοι της περιοχής θυμόμαστε τις μάχες που δώσαμε για να φύγει η χωματερή με τα σκουπίδια από το Σκαφιδαρά. Για το λόγο πρέπει άμεσα οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια- κρατικές) να παρέμβουν και να σταματήσουν το έγκλημα του Δήμου Μαλεβιζίου σε μια περιοχή που βρίσκεται μάλιστα πλησίον του υγροβιότοπου του Αλμυρού. Τα επικίνδυνα υλικά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και στο νερό που όλοι πίνουμε.

Κάτοικος της Περιοχής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί