Προβολή ταινίας “Κλέφτες Καταστημάτων”

Η Κινηματογραφική Ομάδα Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης Ηρακλείου σας καλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου  και ώρα 20.30 στην προβολή της ταινίας “Κλέφτες Καταστημάτων” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μ.Καρέλλης” (Ανδρόγεω, 2ος όροφος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος-Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης είναι μια 
συλλογικότητα που δραστηριοποιείται και αγωνίζεται στο χώρο της δημόσιας  εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εδώ και 30 χρόνια. Η πρωτοβουλία των  κινηματογραφικών προβολών από φίλους και μέλη του εκπαιδευτικού ομίλου  εκφράζει τη βούλησή μας να συμμετέχουμε ενεργά στο δημόσιο διάλογο και να ευαισθητοποιούμε σταθερά την κοινή γνώμη της πόλης μας για τα διάφορα ζητήματα των ημερών μας.  

Πώς ζουν οι φτωχοί στην Ιαπωνία των ανυπέρβλητων τεχνολογικών επιτευγμάτων, των υπερμοντέρνων πολυώροφων κτιρίων και των αυτοκτονιών – ως συνέπειας της άνευ ορίων εντατικοποίησης; Τι προσδοκίες έχουν – αν έχουν, τι δεσμούς σφυρηλατούν, πώς τα βγάζουν πέρα με την ανθρωποφάγα συνθήκη του καπιταλισμού made in Japan;


Υπόθεση: Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή η σύζυγος του Οσάμου είναι διστακτική για το αν πρέπει να το αφήσουν να μείνει μαζί τους. Τελικά όμως συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα του, αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή – ίσα ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές- μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί