Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο κελευστής Χρήστος Μαλάμης, που πήρε μέρος στη διερεύνηση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη ως μέλος του κλιμακίου ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού
Με την κατάθεση του κελευστή Χρήστου Μαλάμη συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο κατηγορούμενων για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο. Ο μάρτυρας πήρε μέρος στη διερεύνηση της υπόθεσης ως μέλος του κλιμακίου ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού και ήταν μαζί με τον κατηγορούμενο Μ.Κ. από τη στιγμή της κράτησής του.
«Στην αρχή δεν έλεγε τίποτα, αλλά μία μέρα μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, και ενώ ήταν στα κρατητήρια, μου είπε ότι πήγαν μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Α.Λ. και την Ελένη στο εξοχικό του, όπου συνευρέθησαν ερωτικά μαζί της. Υστερα μου είπε ότι ο Α.Λ. εξαγριώθηκε και τράβηξε ένα κροσέ στην Ελένη όταν εκείνη του είπε ότι ήταν καλύτερος ο άλλος. Εκείνη λιποθύμησε και όταν συνήλθε, τους είπε “θα σας πάω στην αστυνομία”, ο Α.Λ. εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο και τη χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι», περιέγραψε ο Χρ. Μαλάμης,
Σύμφωνα με τον κελευστή, ο Μ.Κ. παραδέχτηκε σε εκείνον ότι η φοιτήτρια τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, «αλλά εμείς έπρεπε να το τελειώσουμε» και έτσι πήγαν και την πέταξαν μαζί στη θάλασσα ζωντανή. «Του είπα “τι πήγες και έκανες;” και μου απάντησε “ναι, έχουμε κάνει μεγάλη βλακεία και ο Θεός πρέπει να μας τιμωρήσει”. Δηλαδή, εμένα μου το παραδέχτηκε», πρόσθεσε ο μάρτυρας και σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Αν ρωτάτε την άποψή μου, είναι ότι η Ελένη δεν ήθελε να συνευρευθεί μαζί τους και ότι σίγουρα την πέταξαν μαζί στη θάλασσα».
Κατέθεσε, επίσης, ότι οι δύο κατηγορούμενοι περιέγραφαν την ίδια ιστορία αλλά ο ένας παρουσίαζε ως πρωταγωνιστή τον άλλον. Αλλαζαν, δηλαδή, ρόλους στο ποιος χτυπούσε την Ελένη με το σίδερο και ποιος, την ίδια στιγμή, της κρατούσε τα χέρια. Περιέγραψε, δε, ως πολύ επιθετική τη συμπεριφορά του Μ.Κ. λέγοντας: «Ηταν πολύ προκλητικός σε εμάς, μας έβριζε, μας προκαλούσε με φράσεις όπως “γαμιέστε, μαλάκες, αν δεν είχα χειροπέδες θα σου ‘λεγα εγώ”», ενώ χαρακτήρισε «ήσυχο, με κατεβασμένο κεφάλι» τον Α.Λ.
Δίωρη καθυστέρηση
Η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί εξαιτίας του ότι δεν υπήρχαν ανιχνευτές μετάλλου για να γίνει έλεγχος των εισερχόμενων στη δικαστική αίθουσα, με την εισαγγελέα να σχολιάζει «θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο εδώ».