Διέγραψαν από την ΚΟ της ΝΔ τον Θ. Ζαγοράκη

Αλλάζει ο νόμος για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατόπιν σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο όπως αυτή που αποφασίστηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) χθες, Δευτέρα 27/1.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο.  Ο κ. Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, χωρίς όμως παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης απόφασης της Επιτροπής. Ερωτηθείς εάν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επιθέσεων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά την εισήγηση για της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, προειδοποίησε με ανεξαρτητοποίηση, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος, χαρακτήρισε τον Λ. Αυγενάκη πληγή για τον αθλητισμό και εντολέα συμφερόντων.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέστησε σαφές σε δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου», ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Λευτέρη Αυγενάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την απόφαση της ΕΕΑ να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της «χρυσής ομάδας» έθεσε «βέτο» κάνοντας σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση από το κόμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του dikisports.blogspot.com.  

Λίγη ώρα αργότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε, μέσω δήλωσής του, ότι η εισήγηση της ΕΕΑ είναι «εξοργιστική και πρωτοφανής», τονίζοντας ότι εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ τότε… δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ίδια πολιτική στέγη με όσους βάλλουν κατά του συλλόγου.

H δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατέστησε σαφές με δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Οι κυριότερες αντιδράσεις

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά απομάκρυνση Αυγενάκη

Με οργή κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αντέδρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την εισήγηση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) για υποβιβασμό του «δικεφάλου» και της Ξάνθης. Στη σχετική ανακοίνωση, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει τον υφυπουργό ως «εντολοδόχο του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού», προσθέτοντας πως η εισήγηση της ΕΕΑ αποτελεί «μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου».

Ολυμπιακός: Ο Ιβάν Σαββίδης έφερε τον ΠΑΟΚ σε αυτή την τραγική θέση

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της ΕΕΑ εξέδωσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι “ερυθρόλευκοι” εξαπολύουν επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη αναφέροντας: «Πιστεύει ότι με χρήματα μπορεί να αγοράζει ΠΑΕ της Super League και με αυτό τον τρόπο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παίζοντας φιλικά παιχνίδια μαζί τους… (όπως γίνεται με την Ξάνθη) και απαιτεί ενώ αυτό τιμωρείται για τους άλλους ιδιοκτήτες με υποβιβασμό, αυτός να παραμένει ατιμώρητος»

Παράλληλα, εξέφρασαν τη λύπη τους για τη στάση που κράτησε στο θέμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, «φοβούμενος το δήθεν πολιτικό κόστος από τις αστείες απειλές και εκβιασμούς των μέσων και των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη, ζήτησε ουσιαστικά από τους Έλληνες δικαστές να μην εφαρμόσουν το νόμο, μεταβαλλόμενος ο ίδιος σε δικαστή, επιχειρώντας να ακυρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας Επιτροπής (4-1), χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία που αποδεικνύουν με απόλυτο τρόπο την ενοχή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης».

H αντίδραση της Θύρας 7 για την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Από την πλευρά τους, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων, αναφέρουν, με αφορμή την κυβερνητική παρέμβαση στο ζήτημα: «Δε φανταζόμαστε η μάλλον δε θέλουμε να φανταστούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στους εκβιασμούς. Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης! Προσεξτε καλά και ακούστε καλά: Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μην εκβίαζεστε με τις γελοιότητες των «λουλουδιών της απόσχισης» που λένε κάποιοι εντολοδόχοι του ολιγάρχη. Αν ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας θα αναγκαστείτε να φύγετε απο την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ».

Tην ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα aek365.gr αναφέρει ότι «η κυβέρνηση καθαρίζει για τον ΠΑΟΚ!».

Συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της ΕΕΑ, οι του «δικεφάλου του Βορρά» ξεκίνησαν κινητοποιήσεις. Το βράδυ της Δευτέρας, μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Γ. Μπουρνούς: Η απόφαση έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο» τόνισε ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Και πρόσθεσε: «Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό».

Αλ .Τριανταφυλλίδης για εισήγηση Ε.Ε.Α.: «Κακόγουστη στημένη φάρσα με σκηνοθέτη την Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και το αμέσως επόμενο σχόλιο του κ.Αυγενάκη, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δήλωσε τα εξής:

“Αν αυτό το τσίρκο λέγεται κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τον όρο που την περιγράφει. Κακόγουστη στημένη φάρσα με σκηνοθέτη την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συνιστώ ψυχραιμία. Προεκλογικά, έγκαιρα, προσωπικά  είχα αποκαλύψει για το τι μας περιμένει ως Θεσσαλονίκη”.

Χρ. Γιαννούλης: Να σταθεί στο ύψος της η αθλητική δικαιοσύνη

«Είναι τουλάχιστον αστείο και υποκριτικό, ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, να δηλώνει για την απόφαση της -ελεγχόμενης από τον ίδιο- πλειοψηφίας της ΕΕΑ πως “δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον απεχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες”.

Η αθλητική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους χορηγούς της, οφείλει να σταθεί στο ύψος της. Οι πρωταθλητές αναδεικνύονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

K. Bέτα: «Η κυβέρνηση κάνει εξυπηρετήσεις  και πληρώνει γραμμάτια…»

Ανάλογη είναι και η δήλωση της Καλλιόπης Βέττα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, για την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή το ζήτημα της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού προς την αρμόδια ομοσπονδία για το ζήτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Είναι καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και οι όροι διεξαγωγής, χωρίς παρεμβάσεις και επηρεασμούς από κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Δυστυχώς, από τις ενέργειες του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αυγενάκη, δεν φαίνεται ότι το ζήτημα της ισονομίας και της ουδετερότητας αντιμετωπίζεται με την αμεροληψία και τη σοβαρότητα που χρειάζεται.

Ακριβώς γι΄ αυτό τον λόγο έχει καταφέρει να ξεσηκώσει με τις αποφάσεις του όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο. Αποδεικνύεται αυτό που περιμέναμε, ότι δηλαδή και σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση κάνει εξυπηρετήσεις  και πληρώνει γραμμάτια…».

Δείτε ακόμη:

ΠΑΟΚ: «Επικίνδυνος για την συνοχή της χώρας ο Αυγενάκης»!

Στελέχη της ΝΔ κατά Αυγενάκη- Αποχωρεί ο Ζαγοράκης- Κουκοδήμος: Είναι πληγή, παίζει με συμφέροντα

Στο στόχαστρο χάκερς η ιστοσελίδα του Αυγενάκη: Έβαλαν σήματα του Ολυμπιακού



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί