Για «ψευδή καταμήνυση» και παρακώλυση συνδικαλιστικής δραστηριότητας κατηγορούν οι πέντε συλληφθέντες απεργοί, τον περιφερειακό διευθυντή Βορείου Ελλάδας του ΟΤΕ, καταθέτοντας μάλιστα μήνυση σε βάρος του.
Δείτε: Με μηνύσεις και συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία στον ΟΤΕ
Η μήνυση των συλληφθέντων απεργών (που αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια) υποβλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, οι οποίοι συμμετέχουν ως μάρτυρες στο δικόγραφο.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε απεργοί συνελήφθησαν χθες (Τρίτη), στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ επί της Καρόλου Ντηλ, καθώς τους καταλογίστηκαν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Τη σχετική μήνυση κατέθεσε ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ, στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.
Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις των απεργών πραγματοποιήθηκαν μετά την απόφαση της ΟΜΕ να συνεχιστούν κανονικά οι κινητοποιήσεις, μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.
Σήμερα, ο Δ. Φούκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως «δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που ήθελε να μπει στο κτίριο», αναφερόμενος σε όσα καταλογίζονται στους απεργούς και πρόσθεσε: «Αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της διοίκησης που από την πρώτη μέρα της απεργίας, που γίνεται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή τριμερούς σύμβασης, δημιουργεί προσκόμματα, απασχολώντας αναίτια και την αστυνομία».
Από την πλευρά της, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) καταδίκασε τη σύλληψη των πέντε απεργών εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ -ανάμεσα σε αυτούς και ένα μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ- και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους απεργούς.
Υπενθυμίζεται ότι αιτήματα των απεργών είναι η ανάκληση απολύσεων συναδέλφων τους, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και η υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας.