«Και να μην υπήρχε εισαγγελέας όταν η Αστυνομία καταδιώκει εγκληματίες και σε σπίτι μπορεί να μπει για να τους πιάσει»
«Δεν τουλούμιασαν κανένα στο ξύλο» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 καλύπτοντας απόλυτα τις βιαοπραγίες στις οποίες επιδόθηκε η ΕΛΑΣ κατά πολιτών παρακείμενου σπιτιού της κατάληψης που επιχειρούσε να εκκενώσει. Ευθεία αμφισβήτηση του συνταγματικού κατοχυρωμένου δημοκρατικού δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου.
Επέμενε όπως και όλοι οι αστυνομικοί που βγήκαν στα κανάλια να υπερασπιστούν την Ελληνική Αστυνομία ότι «υπήρχε εισαγγελέας» και θεώρησε απόλυτα φυσιολογική την βίαιη συμπεριφορά της Αστυνομίας όταν «καταδιώκει 2 εγκληματίες» όπως αποκάλεσε δικάζοντας εκ των προτέρων τους δύο νέους της οικογένειας Ινδαρέ που έχει στοχοποιηθεί μετά την χθεσινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ.
Το μήνυμα στάλθηκε ήδη από χθες και τον “ιδεολογικό” καθοδηγητή Μ. Βορίδη όταν από το βήμα της Βουλής μίλησε για «αλλαγή ιδεολογικού προτύπου» υποστηρίζοντας ότι: «Ετέθη το θέμα στον λαό. Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της Άκρας Αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού».
«Οι χθεσινές εικόνες είναι ο μοναδικός τρόπος να συλλάβεις ανθρώπους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετάνε μολότοφ και έχουν φτιάξει πόρτες με καρφιά. Δεν φαντάζομαι ότι κανείς νομίζει ότι μπορεί να μπει σε ένα τέτοιο χώρο η Αστυνομία με κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενόψει εορτών. Προφανώς θα υπάρξει και ολίγην βία» υποστήριξε απόλυτα την αστυνομική βία ο κ. Γεωργιάδης.
“Επίθεση στην οικογένεια Ινδαρέ”
«Η κατάληψη κάθε δεύτερη εβδομάδα έκαιγε το αστυνομικό τμήμα» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης –κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το αστυνομικό δελτίο- για να αποδώσει και ποιο ήταν το έγκλημα που σύμφωνα με το σενάριο του συμμετείχε η οικογένεια.
Σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης της οικογένειας Ινδαρέ παρουσίασε σχεδόν σαν αδιανόητο το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να μην επιτρέψει την παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου:
«Γιατί κυρία μου είπες όχι στην αστυνομία να πάει να εκκενώσει την κατάληψη, άρα προφανώς από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι η οικογένεια υποστήριζε την κατάληψη. Γιατί κάθε νομοταγής άνθρωπος θα έλεγε ναι, δεν θα έλεγε όχι» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Και να μην υπήρχε εισαγγελέας όταν η Αστυνομία καταδιώκει εγκληματίες και σε σπίτι μπορεί να μπει για να τους πιάσει» υποστήριξε τέλος αμφισβητώντας ευθέως το συνταγματικό κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου.
Κατ. Μπρέγιαννη, Αυγή