Ο ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης κανονίζει όλα τα ρουσφέτια και βάλλεται πανταχόθεν
Φωτιές στην κυβερνητική παράταξη άναψε ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας, όχι μόνο με τον διορισμό του αλλά και με τις δηλώσεις που έκανε, παρά την παραίτησή του μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε.
Τι κι αν προσπαθούσαν, πρώτα η Πειραιώς με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, εν συνεχεία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εντέλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλοι μαζί με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ; Οι δηλώσεις του κ. Πατέρα στον Σκάι το πρωί της Τετάρτης ήταν αρκετές για να ακυρώσουν όλη τη γραμμή υποστήριξης. Το επικοινωνιακό επιτελείο πρόβαλε τη συνολική πολιτική του υπουργείου Υγείας αλλά και τα στατιστικά για τις τοποθετήσεις στα νοσοκομεία, ενώ από τη συνολική διαχείριση προέκυπτε αστοχία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και όχι του Μαξίμου. Τη γραμμή αυτή ήρθαν να ανατρέψουν οι δηλώσεις του κ. Πατέρα, ο οποίος είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε τον διορισμό με αντάλλαγμα τον «στρατό των ψηφοφόρων που διαθέτει στα Τρίκαλα» ως παλιός πολιτευτής διαδοχικά με τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ. Με τις δηλώσεις του ο κ. Πατέρας άγγιξε ένα ευαίσθητο θέμα για τους νεοδημοκράτες, αφού είπε ότι «στη ΝΔ υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός» και κυρίως ότι «παραγκωνίζονται δοκιμασμένα στελέχη που έχουν προσφέρει στην παράταξη». Ο καλός σταθμός τον έβγαλε βέβαια γιατί θεωρούσε ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Πατέρας θα βοηθούσε στην προσπάθεια να μαζευτεί το θέμα, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
Σαν να μίλησε στην καρδιά των στελεχών ο κ. Πατέρας, αφού αυτό είναι το παράπονο της πλειονότητας των μικρομεσαίων «γαλάζιων» που βλέπουν να καταλαμβάνονται οι θέσεις του κρατικού μηχανισμού από απολιτίκ τεχνοκράτες ή από άτομα όπως η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Απόστολος Δοξιάδης που «δεν έχουν προσφέρει στην παράταξη». Το θέμα είναι λεπτό καθώς, όπως όλοι οι παροικούντες τη… γαλάζια Ιερουσαλήμ γνωρίζουν, υπεύθυνος για τα ρουσφέτια είναι ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης και αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, ο ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Φυσικά υπάρχει ολόκληρο γραφείο στο οποίο είναι υπεύθυνος ο Γιώργος Κατσαούνος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, παλιός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αλλά οι αποφάσεις όταν δεν περνούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχουν την έγκριση του κ. Δημητριάδη. Οι βουλευτές μάλιστα παραπονούνται ότι τα αιτήματά τους κολλάνε, αφού δεν διεκπεραιώνονται πλέον απευθείας από τους υπουργούς. Οι υπουργοί ακόμη και για απλά θέματα, όπως π.χ. μετατάξεις ή μεταθέσεις στο δημόσιο, τους λένε ότι «δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους γιατί πρέπει να πάρουν την έγκριση από το Μαξίμου». Πάντως στο θέμα των νοσοκομείων, ακόμη κι αν στο επίπεδο των διοικητών «οι αστοχίες» περιορίζονται στον κ. Πατέρα, είναι πολλά τα στελέχη της ΝΔ, όπως συνεργάτες βουλευτών και όχι μόνο, που έχουν διοριστεί σε θέσεις αναπληρωτών ή στα διοικητικά συμβούλια. Στην πλειονότητά τους βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο της υγείας.
Μάλιστα αυτή την εποχή λένε οι πληροφορίες, αφού ο κ. Δημητριάδης ολοκλήρωσε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ασχολείται με τη στελέχωση των ΔΕΚΟ, όσων έχουν παραμείνει στο δημόσιο, ενώ προετοιμάζει και τις προτάσεις τις κυβέρνησης για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών. Τα στελέχη των τραπεζών προσπαθούν να διασωθούν και στο ζήτημα έχουν λόγο και οι Ευρωπαίοι. Ωστόσο είναι κομβικό καθώς οι επόμενες διοικήσεις θα αποφασίσουν και για τη διαφήμιση που θα πάει στα ΜΜΕ, όπου οι φίλοι της κυβέρνησης περιμένουν με ανοικτό το στόμα.