Καταθέτει η πρώην γραμματέας του Φρουζή στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ελέγχει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, καταθέτει σήμερα η Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία είχε απολυθεί από τον φαρμακευτικό κολοσσό αφού κατέθεσε στην ανακρίτρια Διαφθοράς για το μεγάλο σκάνδαλο.
 
Στο εξώδικο της Novartis για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας της τότε δεν ανέφερε αιτιολογία για την απόλυση, ενώ στη συνέχεια η ίδια κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας την εταιρία ότι η απόλυση «οφείλεται αποκλειστικά σε ταπεινά ελατήρια εκδίκησης, εμπάθειας και εχθρικής προκατάληψης της αντιδίκου εναντίον» της. 

Ο ίδιος ο Φρουζής είχε φωτογραφίσει την Μαραγγέλη ως την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» και την κατηγόρησε για απόσπαση προσωπικών στοιχείων του και χρημάτων τα οποία μετέφερε σε δικό της λογαριασμό. 

Και ο Νίκος Μανιαδάκης, καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης και σύμβουλος πρώην υπουργών που από πρώην προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος όταν επιχείρησε να διαφύγει οικογενειακώς στο εξωτερικό, κατονόμασε ως «Αικατερίνη Κελέση» την πρώην γραμματέα και ως «Μάξιμο Σαράφη» τον Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη. Ο τελευταίος τον έχει διαψεύσει και έχει επίσης κληθεί να καταθέσει. 

Όπως έγραφε η πέρυσι «Εφ.Συν.», από τις περιγραφές της  των τριών μαρτύρων με κωδικά ονόματα «Μάξιμος Σαράφης, Αικατερίνη Κελέση, Ιωάννης Αναστασίου» περιγράφονται σειρά περιστατικών με δωροδοκία του πρώην υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου τόσο για την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο 2008-2009 όσο και για τον διαγωνισμού για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. 

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί