Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, μέσα σε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και τη γενικευμένη καταγγελία της Αυτοδιοίκησης και πολλών άλλων φορέων, ο περιφερειάρχης Κρήτης και ο τότε δήμαρχος Χερσονήσου οργάνωναν μια ακόμα “ελληνογερμανική συνέλευση”, έναν θεσμό υποτελή, που κρατά από την πρώτη περίοδο του μνημονίου, στο πλαίσιο της στόχευσης της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας στην Ελλάδα.
Στη συνέλευση πάντως, που οργανώθηκε στη Χερσόνηση, συμμετείχαν οι Γερμανοί αλλά απουσίαζαν με ηχηρό τρόπο οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, πλην αυτών της ΝΔ, του Στ. Αρναουτάκη και του Γ. Μαστοράκη…
Τώρα που ο δήμος Χερσονήσου άλλαξε χέρια και δήμαρχος είναι ο Γιάννης Σέγκος, η “άλλη” δημοτική αρχή συνεχίζει την στήριξη στον θεσμό της υποτέλειας, συμμετέχοντας στη “συνέλευση” που θα γίνει στη Γερμανία, όπως αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή! Μάλιστα στη συνέλευση, που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι την Πέμπτη στο Έρντινγκ της Βαυαρίας. Η απόφαση συμμετοχής ήταν προφανώς παλιότερη, αλλά χθες η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε και το κόστος, με ένα πρωτοφανές σκεπτικό, που θα δούμε στη συνέχεια.
Ποια είναι όμως η “ελληνογερμανική συνέλευση”; Μια ιδέα του φοβερού και τρομερού Φούχτελ, στις πιο σκληρές εποχές των μνημονίων, του “Φουχτελάκη” όπως με μπόλικη δόση υποτέλειας αποκαλούσε ο Σταύρος Αρναουτάκης τον Γερμανό εκπρόσωπο της Μέκρελ, μπροστά στον στέκονταν προσοχή ακόμα και κορυφαίοι Έλληνες κυβερνητικοί.
Ποιοι είναι οι στόχοι της; Από άρθρο του διδάκτορα της Νομικής, Δημήτρη Μπελαντή, που δημοσίευσε το Candiadoc στις 10 Οκτωβρίου 2018 (δείτε: Ελληνογερμανική Συνέλευση, ένας καθαρά νεοαποικιακός θεσμός ), διαβάζουμε:
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένας καθαρά νεοαποικιακός θεσμός που προέκυψε ετεροβαρώς σε διμερές κυβερνητικό επίπεδο τον Μάιο του 2010, ακριβώς πάνω στην καμπή των Μνημονίων σε βάρος του ελληνικού λαού, ακριβώς στα πλαίσια των Μνημονίων και των απαιτήσεων των δανειστών για νεοαποικιακή υποταγή της χώρας μας στα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και ειδικότερα και του γερμανικού κεφαλαίου. Τίποτε το θετικό δεν μπορεί να προκύψει από αυτόν τον θεσμό για τους Έλληνες αλλά ειδικότερα και για τους Κρητικούς, θύματα ή απογόνους των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Τι ζητά η Γερμανία μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης υλικά
Ζητά, πρώτα απ’όλα, την καταγραφή της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των πόρων του ελληνικού λαού γενικά και του κρητικού λαού ειδικότερα, για να μπορέσουν οι γερμανικοί μονοπωλιακοί όμιλοι να διεισδύσουν βαθιά στον διαμοιρασμό των πόρων και της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα χάριν του κέρδους και των μονοπωλιακών τους συμφερόντων. Το γερμανικό κράτος και κεφάλαιο, που πρόσφατα πλούτισε περαιτέρω μέσω της θέσπισης αλλά και της κρίσης του ευρώ, θέλει τώρα να ολοκληρώσει την επώδυνη για τους λαούς αρπακτική του στρατηγική. Να υφαρπάξει προνομιακά αυτό, και όχι άλλα διεθνή κέντρα , τους οικονομικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας μας, για να «επενδύσει» πάνω στην εξαθλίωση του λαού μας, συμπληρώνοντας τις νεοαποικιακές πολιτικές των ΤΑΙΠΕΔ, Υπερταμείων κλπ
- Τι ζητά η Γερμανία μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ηθικά
Το ηθικό σκέλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και των σκοπών της είναι ακόμη βαρύτερο και πιο επώδυνο για τους Έλληνες και από το υλικό. Το γερμανικό κράτος κατά τα τελευταία χρόνια, σε άρρηκτη σύνδεση με τον αρνητικό ρόλο του Βερολίνου στην καθοδήγηση των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τις εκάστοτε μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις, επιζητεί όχι την σταθερή και δίκαιη φιλία των λαών αλλά την αντιδημοκρατική λήθη των εγκλημάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την συνεχιζόμενη καλλιέργεια όχι ισοτίμων αλλά ετεροβαρών και νεοαποικιακών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Συγκρίνετε τώρα αυτές τις στοχεύσεις νεοαποικιοκρατίας της Γερμανίας προς την Ελλάδα τις εποχές των σκληρών μνημονίων, με το σκεπτικό του δήμου Χερσονήσου, όπως εκφράζεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (μια αναφορά ξέπλυμα μια χυδαίας πολιτικής στόχευσης):
«Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι μια μοναδική προσπάθεια στην Ευρώπη. Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες συναντιούνται, ανταλλάσσουν γνώσεις, αναζητούν λύσεις, στήνουν προγράμματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γεννιούνται φιλίες που διαρκούν στον χρόνο. Έτσι, στους κόλπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης γίνεται βιωμένη πραγματικότητα. Η Γερμανία και η Ελλάδα συναντιούνται ως ίσος προς ίσον και αξιοποιούν τα θετικά παραδείγματα από την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμβάλουν σε δομικές βελτιώσεις στις δύο χώρες.
Με την συμμετοχή τοπικών κεντρικών οργανώσεων των δύο χωρών καθώς και των πολιτικών ιδρυμάτων, η Συνδιάσκεψη προσφέρει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει εργαστήρια με θεματολογία σχετικά με την αυτοδιοικητική πολιτική, επιμορφωτικές εκδρομές στην περιοχή του Έρντινγκ και ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με προγράμματα στήριξης στον χώρο των ελληνογερμανικών σχέσεων. Στην Συνδιάσκεψη θα συζητηθεί και θα προαχθεί το θέμα της θεσμοποίησης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, το οποίο ήδη μας απασχολεί. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην εμβάθυνση και δρομολόγηση εταιρικών σχέσεων μεταξύ δήμων».
Πραγματικό ξέπλυμα, δηλαδή, μιας χυδαίας πολιτικής στόχευσης της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στην – όπως ήθελε- υποτελή Ελλάδα…
Δείτε επίσης ενδεικτικά για τη συνέλευση που, παρά τις αντιδράσεις, περιφέρεια Κρήτης και δήμος Χερσονήσου οργάνωσαν στη Χερσόνησο, με την ηχηρή όμως απουσία των αυτοδιοικητικών του νησιού:
Ελληνογερμανική της υποτέλειας: Απείχαν οι αυτοδιοικητικοί, πλην Σταύρου και ΝΔ… (φωτο)
Ελληνογερμανική Συνέλευση: «Φιάσκο αποδείχθηκε η φιέστα της Χερσονήσου» (Φωτο)
«Ελληνογερμανική Συνέλευση»: Απόντες οι δήμαρχοι, παρούσες οι αποζημιώσεις!
Ελληνογερμανική Συνέλευση, ένας καθαρά νεοαποικιακός θεσμός
Ελληνογερμανική συνέλευση ένας εκφυλισμένος θεσμός χωρίς μέλλον
«Στο πόδι» η Κρήτη κατά της ελληνογερμανικής συνέλευσης υποτέλειας των Φούχτελ- Αρναουτάκη
Στους δρόμους κατά της «ελληνογερμανικής συνέλευσης», απέναντι σε πρόθυμους…
Όταν Φούχτελ και Αρναουτάκης μοίραζαν… καθρεπτάκια στους «ιθαγενείς» της Κρήτης! (βίντεο)
Ηράκλειο: Διαμαρτυρήθηκαν για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (Φωτο)
Η αναμόρφωση της χώρας και οι κατεργάρικες “φιλίες”
Ν. Ηγουμενίδης: «Συνειδητή η απόφαση να μη συμμετέχω στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»