Η νίκη της ΑΜΑΚ στο ΤΕΕ-ΤΑΚ κόντρα σε ένα “μη φιλικό” σύστημα και τον βουλευτή της ΝΔ

Η νίκη της παράταξης Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης – ΑΜΑΚ στις χθεσινές εκλογές του ΤΕΕ- ΤΑΚ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αναλογιστεί κανείς ότι στην πραγματικότητα είναι το κίνημα μηχανικών επιστημόνων από αριστερούς και ευρύτερα προοδευτικούς ανθρώπους, χωρίς να ταυτίζεται ή να καθοδηγείται από οργανωμένο κόμμα. Η παράταξη, κατ’ αυτή την έννοια είναι αυτόνομη, αλλά προφανώς όχι “ανεξάρτητη”, δηλαδή “ουδέτερη”.

Δείτε: Κέρδισε και τις 2 εκλογές στο ΤΕΕ-ΤΑΚ η ΑΜΑΚ- Αύξηση σε ψήφους και ποσοστό για τα τοπικά όργανα

Και χωρίς κομματικά καπελώματα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά περίοδο (προσθέστε ότι διοίκησε κιόλας τα τελευταία χρόνια, άρα φυσικά είχε και φθορά), κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει, αλλά αύξησε ψήφους και ποσοστά (αναμένονται και οι έδρες).

Απέναντί της είχε τα γνωστά συστήματα που κυριαρχούν στο εθνικό αλλά και τοπικό πολιτικό και μιντιακό πεδίο, αλλά ακόμα και τον βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμο Σενετάκη, που ήταν υποψήφιος με τη ΔΚΜ, την παράταξη της ΝΔ, που ήρθε δεύτερη.

Ε, δεν είχε και την “αβάντα” γνωστών μέσων, σε αντίθεση με την ΔΚΜ και τον κ. Σενετάκη.

Κι είναι τελικά αλήθεια, ότι η ΑΜΑΚ είναι ένα κίνημα, όχι απλώς μια παράταξη και μάλιστα χωρίς σχέση με κομματικές λειτουργίες. Τέτοια κινήματα και με τέτοια επαφή με την κοινωνία χρειάζεται σήμερα ο αριστερός και ευρύτερα προοδευτικός χώρος για να αντιμετωπίσει τη δεξιά λαίλαπα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί