Παρέμβαση Πολάκη στον ΑΝΤ1: Γυρίζουμε σε μέρες του ’67 – Δεν φοβόμαστε

Με παρέμβασή του στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αποσαφήνισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παπαγγελόπουλο, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Δείτε: Με άθλιες μεθοδεύσεις εξαίρεσαν Τζανακόπουλο – Πολάκη!- Ο πρόεδρος τούς απείλησε με… φυλάκιση!

Π. Πολάκης: Χουντικής έμπνευσης η απόφαση της εξαίρεσής μας- Θα παραμείνουμε στην Επιτροπή

Άντε, και υπουργός του Μητσοτάκη- Ούτως ή άλλως το εξαπτέρυγο της ΝΔ είναι, χρόνια τώρα…

Ρήξη στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Το παρασκήνιο ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και το πρόθυμο ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επακριβώς:

«Το ότι νιώθουν την ανάγκη να βγαίνουν όλα τα πολιτικά τους στελέχη στα κανάλια και τα Μέσα Ενημέρωσης και να μιλάνε για «πολιτική σκευωρία» στην υπόθεση Novartis, αυτοί δεν είναι μεροπληπτικοί; Αυτοί μπορούν να είναι μέλη της Προανακριτικής; Είναι πρωτοφανής ιστορικά αυτή η απόφαση εξαίρεσής μας, αλλά ουσιαστικά έχει προφανή σκοπό: Να εκφοβίσουν τους εισαγγελείς που συνεχίζουν να ερευνούν τις ποινικές ευθύνες πολιτικ΄ν στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του κ. Αβραμόπουλου και του κ. Γεωργιάδη»

Και συνέχισε: Εγώ δεν εμποδίζω την άλλη πλευρά να εκφράσει τις απόψεις της. Εγώ εκφράζω τις δικές μου απόψεις.Την Πέμπτη θα είμαστε κανονικά στην Επιτροπή, θα το αποφασίσει και συλλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ζητηθεί από την φρουρά να σας βγάλει έξω τι θα κάνετε;

Ας τολμήσουν να βάλουν τη φρουρά να μας πετάξει έξω. Θα ξαναγυρίσουμε και επίσημα σε εποχές χούντας, σε μέρες του ’67.

«Πως να προσαχθώ ως μάρτυρας; Αφού θα είμαι στην Επιτροπή. Αυτό που δεν καταλάβατε είναι ότι εγώ στην ιστορία αυτή είμαι κατήγορος, δεν είμαι κατηγορούμενος. Εγώ αποκάλυψα ότι ο Φρουζής χρηματοδότησε χιλιάδες γιατρούς και κίνησε λογαριασμό μέσα από τον οποίο, από εσωτερικά έγγραφα της Νπβάρτις, χρηματοδότησε πολιτικά πρόσωπα. Δεν είμαι εγώ ο κατηγορούμενος. Εγώ είμαι ο μάρτυρας κατηγορίας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος το οποίο χρεοκόπησε τη χώρα μέσα και από την κλοπή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των προμηθειών των φαρμάκων. Δεν θα βάλουμε τη λογική στη θέση των ποδιών. Δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο σε μας που αποκαλύψαμε μετά από 20 -30 χρόνια, όλο το παιχνίδι που παίχτηκε, αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν την κουβέντα στο να βρεθούμε εμείς κατηγορούμενοι»

«Ότι έχω να πω στην Επιτροπή θα το πω και στην Εξέταση των μαρτύρων που θα καλέσουμε. Για παράδειγμα θα ρωτήσω τον κ. Φρουζή, το 1 εκατομμύριο μετρητά που έδωσε σε έναν συγγενή του την επόμενη μέρα από τότε που μπήκε η κ.Ράϊκου στο σπίτι του για έλεγχο, που το βρήκε και δεν το βρήκε η κ. Ράϊκου την προηγούμενη μέρα; Και μετά τους έκανε και μήνυση ότι του το κλέψανε, γιατί δήλωσαν ότι χάθηκε η βαλίτσα. Έχω πολλά άλλα να πω και για τον Μανιαδάκη που έφτιαχνε την τιμολόγηση και έδινε εντολές στον Άδωνι «φτιάξε αυτό, στείλτο γρήγορα γιατί πρέπει να βγει το φάρμακο κλπ κλπ. Αυτές τις ερωτήσεις θέλουν να γλυτώσουν από τους μάρτυρες που θα καλέσουν.

Και να πω και κάτι άλλο, έχουν ξεφτιλιστεί ήδη. Ήδη έχει καταρριφθεί η θεωρία της σκευωρίας. Δεν είδατε ότι ο κ. Λοβέρδος έκανε αίτημα εξαίρεσης για την κ. Τουλουπάκη, ως μεροληψία και ότι και καλά συμμετείχε στη σκευωρία και το αίτημά του αυτό απορρίφθηκε από τους δικαστικούς. Δηλαδή, χωρίς φυσικό αυτουργό, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον»

«Θα είμαστε στην ΕΠιτροπή, αν θέλουν να γυρίσουμε σε μέρες του’ 67 ας το κάνουν. Δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο η πλειοψηφία να αποφασίζει το ποιοι θα είναι μέλης της Επιτροπής από την μειοψηφία.»

thefact.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί