Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ηρακλείου στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο, ακολουθεί τα χνάρια της “άριστης” υπουργού Παιδείας, που ξέχασε να αναφέρει ότι ο αγωνας το 1940 ήταν ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό. Η “άριστη” υπουργός μάς είπε για… αγώνα ενάντια στον λαϊκισμό, και μάλιστα δήλωσε ότι η Ελλάδα είπε το “όχι”… παραμονές του πολέμου, καθώς μάλλον δεν γνώριζε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε το 1939!
Δείτε: Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, η οποία διστάζει να γράψει τις λέξεις «Ναζισμός» και «Φασισμός», για την 28η Οκτωβρίου
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, “ξέχασε” ή δεν κατανόησε τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού και έβγαλε το συμπέρασμα απλά ότι η “μικρή Ελλάδα αντιστάθηκε σε μια κραταιά χώρα”! Και μάλιστα φτανει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εποποιΐα του 1940 “το πιο μεγάλο και πιο έντονο μήνυμα που στέλνει είναι ότι η δύναμη της ψυχής, πάντα υπερβαίνει τη δύναμη των αριθμών”!
Σε αντίθεση, βεβαίως, με τη δήλωση του πολιτικού προϊσταμένου του, δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, που αναφέρει ότι “η Γενιά του 1940 στάθηκε αντάξια των ιστορικών απαιτήσεων, απέναντι στην βαρβαρότητα του φασισμού, που βεβήλωνε την μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της”.
Δείτε: Ο δήμαρχος Ηρακλείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Διαβάστε τη δήλωση του αντιδημάρχου Παιδείας…
«Η Εποποιία του 1940 στέλνει πολλά μηνύματα που αντέχουν στον χρόνο και μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις ανά πάσα στιγμή. Το πιο μεγάλο και πιο έντονο μήνυμα που στέλνει είναι ότι η δύναμη της ψυχής, πάντα υπερβαίνει τη δύναμη των αριθμών.
Η μικρή τότε Ελλάδα αντιστάθηκε σε μια κραταιά χώρα, που ήταν μέρος μιας τεράστιας πολεμικής μηχανής. Αντιστάθηκε και νίκησε. Η ίδια Ελλάδα σήμερα αγωνίζεται ενάντια σε, αν όχι ίδιες, παρόμοιες δύσκολες συνθήκες. Δίνει μάχες σκληρές και αντιμετωπίζει δυσκολίες. Και όμως τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο. Οι νέοι της αντλούν δύναμη από την ελπίδα που γεννάται από την εθνική επέτειο και δίνει «αέρα» στην προσπάθεια, κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε ηρωικά και τώρα, όπως και το 1940!»