Υπέρ των Εισαγγελέων διαφθοράς η Ένωση Εισαγγελέων

«Την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης»

Την εναντίωσή της στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για «πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή όσα συνέβησαν χθες μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε τον κ. Μανιαδάκη πως «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, θα τσακίσουν Εισαγγελείς και μάρτυρες».

Δείτε: Νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο Novartis- Εισαγγελείς Διαφθοράς: Ο Μανιαδάκης μας έλεγε πως τον εκβιάζει ο Στουρνάρας

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κεντρικός τραπεζίτης απαντώντας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με την αναφορά τους «οι εισαγγελείς παραδέχονται ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας».

Ακξόμη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ότι «τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί