Διαμαρτυρία εργολάβων σε ξενοδοχείο της Κρήτης: Ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

Πανό διαμαρτυρίας ύψωσαν έξω από το ξενοδοχείο Elounda Breeze, εργολάβοι που έχουν αναλάβει την ανακατασκευή του ξενοδοχείου. Στο πανό αναφέρουν (στα αγγλικά) ότι «δουλέψαμε σκληρά για να κτίσουμε το ξενοδοχείο και τώρα αρνούνται να μας πληρώσουν».

Η επιχείρηση αναφέρει ότι έχουν γίνει οι πληρωμές, κάτι το οποίο οι εργολάβοι αρνούνται κατηγορηματικά. Αυτό που ζητούν είναι μια συνάντηση όλων των μερών για να συζητήσουν το πρόβλημα ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Διευκρινήσεις για το θέμα έκανε ο μηχανικός της ιδιοκτήτριας εταιρείας Γιώργος Γουναλάκης για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην υπάρχει λάθος πληροφόρηση.

«Η εταιρεία, είπε, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, προσέλαβε γενικό εργολάβο με έδρα την Θεσσαλονίκη προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν συμβόλαια με τον συγκεκριμένο γενικό εργολάβο. Η εταιρεία έχει καταβάλει σε αυτόν 2.4 εκ. ευρώ πλέον των αμοιβών των συμβολαίων του σε χρονικά διαστήματα πολύ ενωρίτερα από τα αναγραφόμενα στα συμβόλαια.

Δυστυχώς ο γενικός εργολάβος δεν πληρώνει και επικαλείται ότι κάνει να λάβει χρήματα από την εταιρεία πράγμα ψευδές και ανυπόστατο».

«Είναι κρίμα, συμπληρώνει, να συμβαίνουν όλα αυτά, όμως περισσότερο κρίμα είναι άνθρωποι που έχουν εργαστεί να μην πληρώνονται κάνοντας χρήση φθηνών δικαιολογιών».

Ο κ. Γουναλάκης επισημαίνει ότι όλα αυτά έχουν σταλεί εξωδίκως – ως ενημέρωση και στους υπεργολάβους – ενώ έχει κατατεθεί και αγωγή στον γενικό εργολάβο. «Γενικό συμπέρασμα …. ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟ» καταλήγει.

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί