Πολιτική χαρακτηρίζει τη δίωξη Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας. Χαρακτηριστικά λέει, ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει καμία πέρα από το νόμο, παρέμβασή του. Σε συνέντευξή του, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δημήτρης Τσοβόλας, υποστηρίζει ότι στόχος της ΝΔ είναι να κουκουλώσει το σκάνδαλο, ο ίδιος όμως εκτιμά, ότι αν επιμείνει σε αυτή την τακτική, η υπόθεση «θα της γυρίσει μπούμερανγκ».
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΝΔ άφησε εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τσοβόλας αναφέρει: «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση, η οποία επιβεβαιώνει ότι η δίωξη κατά του κ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε για τον Παπαγγελόπουλο ούτε για τον Τσίπρα και, για να μη γελοιοποιηθούν στην πορεία, άφησαν εκτός τον πρώην πρωθυπουργό και στράφηκαν κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, τον οποίο θεωρούν ότι είναι υποδεέστερης πολιτικής αξίας πρόσωπο».
Όπως λέει σε άλλο σημείο: «όταν διάβασα τη δικογραφία που στάλθηκε στη Βουλή, την οποία μου έφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος, διαπίστωσα ότι δεν προκύπτει πουθενά, μα πουθενά, παρέμβαση σε συγκεκριμένους δικαστές. Ούτε αναφέρονται πουθενά, είτε στην πρόταση των 30 βουλευτών είτε στις καταθέσεις των εισαγγελέων. Αορίστως και γενικώς λένε ηθικός αυτουργός, χωρίς να αναφέρουν ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός».
Επιπλέον, εξηγεί ότι «δεν έχει έρθει αντίγραφο της δικογραφίας που έχει η Εισαγγελία Διαφθοράς για να δούμε αν μπορούσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς να κάνουν διαφορετικά από το να στείλουν, όπως έκαναν, τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Όπως και τώρα διάβασα ότι οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ορθά ποιώντας, και το αναφέρουν στο έγγραφό τους, χωρίς αξιολόγηση, όταν είδαν ότι αναφέρονται ονόματα πολιτικών, αμέσως έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή. Αυτό το αναφέρουν και οι βουλευτές στην πρότασή τους. Άρα, τι παρέμβαση να έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος».
«Όταν παραιτήθηκε η κ. Ράικου, δεν είχε έρθει το έγγραφο του FBI που κατατέθηκε από τον κ. Τσίπρα. Αυτά τα δύο έγγραφα ήρθαν μετά την παραίτησή της. Επομένως, για ποια πίεση μιλούν ότι ασκούσε η κυβέρνηση και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αφού δεν υπήρχαν αυτά τα έγγραφα; Όλα αυτά είναι έωλα, είναι προφάσεις εν πολιτικαίς αμαρτίαις. Είναι σαφώς πολιτική η δίωξη», προσθέτει σε άλλο σημείο.
Όσο για το αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο η σκευωρία, ο Δημήτρης Τσοβόλας λέει: «Είναι σαφώς σκάνδαλο, διεθνές σκάνδαλο. Άλλωστε, η έρευνα άρχισε από τις ΗΠΑ. Και απ’ ό,τι πληροφορούμαι κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες πρώτα κατέθεσαν εκεί οικειοθελώς και μετά ενημερώθηκε εδώ η Δικαιοσύνη. Επομένως, για ποια κατεύθυνση προς τους μάρτυρες ή για ποια κατασκευή μιλούν ή για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία; Νομικά κρίνοντας, αυτά δεν στέκουν καθόλου. Αν ήταν μια υπόθεση που δεν είχε ονόματα πολιτικών, στα δικαστήρια θα τελείωνε εντός 5 λεπτών στο ακροατήριο».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσοβόλας εκτιμά ότι στόχος της ΝΔ είναι «να κουκουλωθεί αυτό των μεγάλων διαστάσεων σκάνδαλο». Ωστόσο, εκτιμά ότι «δεν θα καταφέρουν να το κουκουλώσουν» καθώς «οι ΗΠΑ που ξεκίνησαν την έρευνα πιστεύω θα βγάλουν σχετικά σύντομα το πόρισμά τους και εκεί θα διαπιστώσουμε ενδεχομένως και άλλα πράγματα». Εξάλλου, σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «δεν είναι, όπως ισχυρίζονταν επί τόσο καιρό κάποια ΜΜΕ και ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ., μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες που καταθέτουν. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν και έγγραφα τα οποία πιστεύω θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή και ο κόσμος τώρα θα λάβει γνώση».
Σε ερώτηση για το «βρόμικο ’89», σημειώνει ότι «δεν υπάρχει σύγκριση των δύο εποχών και των δύο υποθέσεων, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Το τραγικότερο όμως είναι ότι και το ’89 Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός και το 2019 πάλι Μητσοτάκης». Στο σημείο αυτό απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, λέει ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Αυτή η υπόθεση με αυτά τα ανύπαρκτα στοιχεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν δεν σταματήσουν αυτή την πολιτική δίωξη, θα ταλαιπωρήσει περαιτέρω τον πολιτικό κόσμο και τη Δικαιοσύνη και θα γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της ΝΔ».
Για την ανάληψη της υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τέλος λέει: «Όταν μου ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, με τον οποίο δεν είχα προηγουμένως καμία σχέση και επαφή, να αναλάβω την υπόθεση, το δέχτηκα με μεγάλη χαρά, διότι εγώ έζησα και την υπόθεση του ’89. Και διαπίστωσα ότι, δυστυχώς, η Δεξιά δεν ξεχνά τη Δεξιά». Εξηγώντας περαιτέρω, σημειώνει ότι «η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι στο DNA της συντηρητικής παράταξης».