Η τηλεφωνική φάρσα που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα – Άλλα λέει δημόσια για τους Κούρδους και άλλα στα… τηλέφωνα
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ αναδεικνύεται σε πρόσωπο των ημερών μετά την ηχηρή διαφοροποίησή του από τον πρόεδρο Τραμπ στο θέμα των Κούρδων της Συρίας. Μια τηλεφωνική φάρσα, όμως έρχεται να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα.
Τον τελευταίο χρόνο ο Γκρέιαμ εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την αμερικανική πολιτική στις σχέσεις με την Τουρκία, είχε ηγετικό ρόλο για το σύστημα S-400, αλλά μέχρι και την πρόσφατη εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.
Ο ίδιος διαφοροποιήθηκε από την απόφαση Τραμπ για απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων και πρότεινε την άμεση επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα, ενώ υποστήριξε ότι οι Κούρδοι της Συρίας εγκαταλείφθηκαν ντροπιαστικά από την κυβέρνηση.
Ένα τηλεφώνημα, όμως, που δέχθηκε από κάποιον που του συστήθηκε ως ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο Γκρέιαμ δεν συνομιλούσε με τον Χουλουσί Ακάρ, αλλά με τους Ρώσους φαρσέρ Αλεξέι Στολγιάροφ και Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ.
Στη συνομιλία ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε τους Κούρδους «απειλή» για την Τουρκία ερχόμενος εμφανώς σε αντίθεση με τα όσα έχει ισχυριστεί δημοσίως κατά τις τελευταίες ημέρες.
Έκανε, επίσης, αναφορά στο προσωπικό ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της τουρκικής τράπεζας που φαίνεται να σχετίζεται με τη δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ και την εμπλοκή του Ιρανοτούρκου εμπόρου χρυσού Ρεζά Ζαράμπ και πελάτη του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι.
Εκπρόσωπος του γερουσιαστή επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του τηλεφωνήματος επισημαίνοντας «έχουμε επιτυχώς σταματήσει αρκετές προσπάθειες φαρσέρ σε βάρος του γερουσιαστή Γκρέιαμ και του γραφείου του, ενώ η συγκεκριμένη έγινε μέσω κενών που υπάρχουν. Τον κατέγραψαν».
Εκτός από την… αναντιστοιχία δηλώσεων του γερουσιαστή το τηλεφώνημα αυτό εγείρει και σημαντικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
Οι δύο κωμικοί έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί τα τελευταία χρόνια από τα τηλεφωνήματα φάρσες που κάνουν σε ανυποψίαστους πολιτικούς της Δύσης, ενώ ορισμένοι τους έχουν κατηγορήσει για στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.
Εφημερίδα των Συντακτών