Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής Φαιστού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω της οποίας σχολιάζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής Φαιστού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Μετά τη μεγάλη πρόσφατη «επιτυχία» της δημοτικής αρχής Φαιστού να σπαταλήσει, με σύγκληση μάλιστα έκτακτου δημοτικού συμβουλίου σε μέρα απεργίας, 5.000 ευρώ από την τσέπη των δημοτών για τη διαφήμιση μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, βιομηχανιών και τραπεζών στη Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, αντί να κάνει έργα υποδομής για τους αγρότες, έχει άλλη μια «επιτυχία»: ανακάλυψε ότι ο τροχός γυρίζει! Ότι υπάρχει ανακύκλωση και ξεκινάει ξανά! Και, μάλιστα, ψήφισε πίστωση για να κάνει προμήθεια κάδων ανακύκλωσης. 

  • Δε γνωρίζει η δημοτική αρχή τι συμβαίνει στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης; Γιατί κρύβει πως είναι στον αέρα, με την ευθύνη όλων των συναρμόδιων φορέων (κυβέρνηση – Δήμος Ηρακλείου – ΕΣΔΑΚ – ΕΕΑΑ), η ανακύκλωση στο Νομό Ηρακλείου, καθώς η σύμβαση της τωρινής εταιρείας λήγει, δεν έχει κηρυχτεί διαγωνισμός από την ΕΕΑΑ ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση ανακύκλωσης και η λειτουργία του εργοστασίου; Γιατί αποκρύβει πως τα ανακυκλώσιμα πετιούνται στο ΧΥΤΑ των «Πέρα Γαλήνων» κάθε φορά που δε λειτουργεί το εργοστάσιο με ευθύνη του εργολάβου; Πρακτικά, δηλαδή, οι δημότες της μισής Κρήτης πληρώνουν τρεις φορές ανακύκλωση (στο προϊόν, για την αποκομιδή και πρόστιμο για κάθε τόνο που δεν ανακυκλώνεται) χωρίς να γίνεται ανακύκλωση, κι έτσι ΕΕΑΑ και ο εργολάβος λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και των δημοτών. 
  • Δε γνωρίζει η δημοτική αρχή για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι  στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εργασιακών κεκτημένων; Δε γνωρίζει το ενδεχόμενο 50 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, πιθανά αύριο, να βρίσκονται στον δρόμο χωρίς εξηγήσεις από κανέναν, ενώ είναι εμφανής ο κίνδυνος να διακοπεί η διαδικασία της αποκομιδής – διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον 4ο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας και στο σύνολο των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου!

Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για την αποδοχή κι εφαρμογή της ανταποδοτικότητας στον Δήμο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, είναι υπεύθυνοι γιατί υλοποιούν τις κυβερνητικές πολιτικές και οδηγίες της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων κι ενίσχυσης της κερδοφορίας «πράσινων» επιχειρήσεων. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι σύμφωνη με την ανακύκλωση ως μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων, και διεκδικεί τη δημιουργία και λειτουργία αποκλειστικά δημόσιου κρατικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων, με κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών. Καταδικάζει την κίνηση εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της δημοτικής αρχής, που σπαταλά δημοτικά έσοδα χωρίς σχεδιασμό υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.  

Η ίδια κοροϊδία και εντυπωσιασμός ισχύει και στην περίπτωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών Ζαρού και Τυμπακίου, οι οποίοι λειτουργούν με παράταση μεν, χωρίς άδεια λειτουργίας και προδιαγραφές ασφαλείας (πχ. πυρόσβεση), θέτοντας σε κίνδυνο βρέφη και προσωπικό! Είναι τα καλά παιδιά της κυβέρνησης που κόπτονται για χαμόγελα στα υπουργικά γραφεία αγκαλιά με αυτούς που ψήφισαν μνημόνια και νόμους που τσακίζουν τον λαό και τους οφείλουν και χάρη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών του Δήμου. 

Κι όλα αυτά όταν εντείνεται η αγωνία των κατοίκων του Δήμου για σοβαρά ζητήματα, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση, όταν ένα  χρόνο μετά το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στον Γεροπόταμο δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη ώστε να μην επαναληφθεί κάποιο τραγικό συμβάν, και οι παρεμβάσεις εξαντλήθηκαν στο να κλείσουν τα περάσματα με κυβόλιθους. Τα ρέματα είναι ακαθάριστα και γεμάτα μπάζα, τα φρεάτια σκεπασμένα και πλημμύρες ήδη υπήρξαν με την πρόσφατη βροχόπτωση σε Ζαρό, Μοίρες και Πηγαϊδάκια! 

Είναι καθαρό ότι ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη ή προσδοκία από τη δημοτική αρχή, η οποία είναι ταγμένη στην υλοποίηση και εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής αυτής. Λέμε καθαρά στον λαό: Αυτοί έχουν διαλέξει πλευρά. Κι αυτή απέχει χιλιόμετρα από τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες για καλύτερους όρους ζωής. Η μόνη λύση είναι η λύση που μπορεί να δώσει ο ίδιος ο λαός. Οργανωμένος, μέσα από τα σωματεία του, τους συλλόγους, το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Η Λαϊκή Συσπείρωση, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας τα λαϊκά συμφέροντα και τις διεκδικήσεις του μέσα, αλλά κυρίως έξω από τα δημοτικά συμβούλια, στα χωριά, τα σωματεία και τους συλλόγους. Γιατί για εμάς, ένας τόπος είναι όμορφος όταν ο λαός του περνάει καλά, όταν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί