Επιμένει στην αντεργατική ρητορική ο Κ. Μητσοτάκης: Νέα επίθεση στην απεργία

Επιμένει στην αντεργατική ρητορική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση – παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης. Στην ομιλία του εχθές, στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι «δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων» και έκανε λόγο για «golden boys του συνδικαλισμού».

«Η αντιπολίτευση είχε το θράσος να μας ασκήσει κριτική επειδή δίνουμε περισσότερη ελευθερία στους εργαζόμενους. Μας κατηγόρησαν ότι είμαστε με τους λίγους. Ποιοι; Εμείς που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους και ρίχνουμε τη φορολογία. Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα πολλά στην εθνική οικονομία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν για άλλη μία φορά εκατοντάδες συμπολίτες μας. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες, το golden boys του συνδικαλισμού, χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν στα μέλη τους! Και οι αποφάσεις, η ιερή απόφαση για απεργία θα λαμβάνεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Σταθερός στόχος είναι η διαρκής επιμόρφωση των νέων. Δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο. Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο και στα παιδιά που κοιτάζουν μπροστά κοπιάζουν καθημερινά. Που σηκώνονται το πρωί ή που κοιμούνται αργά την νύχτα για ένα αβέβαιο μεροκάματο. Στο χωριό ή στην πόλη, στο χωράφι ή στο εργοστάσιο. Αταλάντευτος στόχος μας είναι να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην εργασία». 

Για την κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια 

Αναφέρθηκε όμως και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ της οποίας υπεραμύνθηκε κάνοντας λόγο για «συλλογικότητες» που πνίγουν τις προσωπικότητες. Συγκεκριμένα είπε: 

«Η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε συχνά μπροστά απ’ την εποχή της. Όταν άλλοι  μιλούσαν μονοδιάστατα για «συλλογικότητες» που πνίγουν τις προσωπικότητες, η οργάνωσή μας πρότασσε την ατομική ευθύνη, εναρμονισμένη με την μαζική δράση. Όταν κάποιοι έβλεπαν το πανεπιστήμιο ως φέουδο και δίοδο πολιτικής καριέρας, η ΟΝΝΕΔ ζητούσε Παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την οικονομία. Όταν οι περισσότεροι υμνούσαν τον κρατισμό, η δική μας παράταξη πρότεινε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως τον δρόμο της ανάπτυξης». 

«Ήδη, με το δεύτερο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, τα πανεπιστήμια είναι, πια, ελεύθερα από τον βραχνά της παρανομίας, της βίας και της παρεμπόδισης της ελεύθερης διδασκαλίας. Χρέος δικό σας είναι να αξιοποιήσετε τώρα το νέο θεσμικό περιβάλλον, ώστε να αποκαταστήσετε το αληθινό άσυλο: Το άσυλο της γνώσης, των ιδεών και του ελεύθερου διαλόγου». 

Ζήτησε ακτιβισμό από την ΟΝΝΕΔ

«Από την ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, έχω μόνο προσδοκίες και μίαν απαίτηση. Να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη ορμή. Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού – του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές. Αλλά, με καθημερινή δουλειά!».

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί