Αλ. Χαρίτσης: Η Ιταλία κινήθηκε άμεσα στο προσφυγικό, στην Ελλάδα… μόνο λόγια

«Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναζητήσει μία λύση και να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί πρωτοβουλιών διεθνοποίησης του προσφυγικού, όπως αυτές της Ιταλίας μόλις 48 ώρες μετά την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, παραμένει σε ρητορείες και πρακτικές καταστολής όταν αυτό που μετράει είναι η πράξη, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Στην Μόρια δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, η ανθρώπινη ζωή είναι αυτή που μετράει», είπε ο κ. Χαρίτσης. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση … το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στη Μόρια … εμείς δεν θα σπεκουλάρουμε πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ανθρωπιστικό ζήτημα, για ανθρώπους βασανισμένους, κατατρεγμένους, που προσπαθούν μέσω της Ελλάδας να βρουν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη».

«Σήμερα που οι ροές αυξάνονται και πάλι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για να διεθνοποιήσει το ζήτημα, να βρεθεί ευρωπαϊκή διέξοδος», συνέχισε, θυμίζοντας τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που διαχειριζόταν και την κρίση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και την άμεση κινητοποίηση της νέας ιταλικής κυβέρνησης, που 48 ώρες από τον σχηματισμό της κάλεσε Σύνοδο με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και να πετυχαίνει να χρησιμοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα το relocation σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα, αντίθετα, «δεν έχουμε δει αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά επιστροφή σε μία ρητορεία και πρακτική καταστολής, αυταρχισμού, κλεισίματος συνόρων, αυτά που έλεγε και εφάρμοζε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προ του 2015, μία καταστροφική πολιτική», εκτίμησε ο κ. Χαρίτσης. Μπορεί σε επίπεδο δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών να αναγνωρίστηκαν οι γεωπολιτικές διαστάσεις του ζητήματος, «αλλά αυτό που μετράει είναι η πράξη», τόνισε ο ίδιος, «εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναζητήσει μία λύση και να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, βελτιώνοντας παράλληλα τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί