Θρήνος στην Αργεντική από τον θάνατο του Χοσέ Λουίς Μπράουν

Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Αργεντινή το 1986

Η ποδοσφαιρική Αργεντινή θρηνεί.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Χοσέ Λουίς Μπράουν, ο οποίος σημείωσε το γκολ της «αλμπισελέστε» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Δυτικής Γερμανίας, πέθανε σε ηλικία 62 ετών, αφού έπασχε από τη νόσο του Άλτσχαϊμερ. 

 Ο λίμπερο της «αλμπισελέστε» πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ με την Αργεντινή, με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Μπουρουσάγκα. Σε εκείνο το ματς ο Μπράουν είχε υποστεί εξάρθρωση ώμου, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει το ματς σκίζοντας τη φανέλα του για να τον στηρίξει.

«Ραούλ, μη διανοηθείς να με βγάλεις έξω» είχε πει ο Μπράουν στον γιατρό της Αργεντινής, με τον ίδιο να είναι σοκαρισμένος.

 Ο Μπράουν ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστουδιάντες, με την οποία κατέκτησε δύο τρόπαια, ενώ επίσης φόρεσε τη φανέλα των Ατλέτικο Νασιονάλ, Μπόκα Τζούνιορς, Ντεπορτίβο Εσπανιόλ, Μπρεστ, Μούρθια και Ράσινγκ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιβεβαίωσε τον θάνατο του πρώην κεντρικού αμυντικού με ένα tweet, ενώ ο Γκαμπριελ Ομάρ Μπατιστούτα, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του.

Ο Μπράουν, ο οποίος έφερε το προσωνύμιο «Τάτα», πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Εστουντιάντες, κάνοντας σχεδόν 300 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με το σύλλογο…

sdna.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί