Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις καταγγελίες για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στην Γόρτυνα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, σχετικά με τις καταγγελίες για τη λειτουργία της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Γόρτυνας.

Δείτε: Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στην Γόρτυνα

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με περισσή ευκολία ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Φαιστός» κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης εγκαλεί «τον δημοτικό σύμβουλο» που ήταν μέλος σε Σχολική Επιτροπή του Δήμου Γόρτυνας και «άργησε κατά μία πενταετία να αντιληφτεί ότι δε γίνονταν συνεδριάσεις». Ο «κ. δημοτικός σύμβουλος» που δεκάδες φορές σε όλη τη θητεία του έχει καταγγείλει στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Γόρτυνας το ότι δε συνεδριάζουν οι Σχολικές Επιτροπές και δεν προσκαλείται ο ίδιος, είναι ο Μιχάλης Μανιαδάκης, επικεφαλής της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” Γόρτυνας.
Είναι, όμως, άξιο απορίας το γιατί ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Φαιστός» με τόση βιασύνη και επιπολαιότητα προτρέχει να τοποθετηθεί για κάτι που αγνοεί, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι από το 2013 δε συμμετέχει στη Σχολική Επιτροπή και άρα δε γνωρίζει τα συμβαίνοντα. Είναι άξιο απορίας πώς ένας πρόεδρος συνδικαλιστικού φορέα δε γνωρίζει αν είναι πληρωμένες οι εργαζόμενες στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου που προεδρεύει, ακόμα και σε σχολείο του οποίου είναι Διευθυντής, και δε γνωρίζει τις συνθήκες εργασίας τους. Είναι άξιο απορίας το πώς ένας πρόεδρος σωματείου παραπέμπει σε «παραταξιακές διαφορές» (!) την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά συμβασιούχων, ενός ιδιαίτερα ευάλωτου τμήματος εργαζόμενων. Είναι άξιο απορίας γιατί δεν αποδίδει ευθύνες σε όλους αυτούς (κυβερνήσεις, Δημοτική Αρχή, άλλες δημοτικές παρατάξεις, κλπ) που κρατούν ομήρους με ψίχουλα τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, αλλά αιτιάται και επιρρίπτει «τεράστια ευθύνη» στον σύμβουλο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ο οποίος (κατά τη γνώμη του κ. Γιαμαλάκη, γνώμη που διαμορφώθηκε στη βάση της άγνοιας που ο ίδιος ομολογεί) καθυστέρησε –λέει– να καταγγείλει τη δυσλειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Γιαμαλάκης, πριν τοποθετηθεί δημόσια, ότι ο εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στον Δήμο Γόρτυνας, Μιχάλης Μανιαδάκης, στη θητεία του έχει καταγγείλει ξανά και ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο το γεγονός ότι η Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή δε συνεδριάζει, αλλά και σε περίπτωση που αυτό συμβαίνει ο ίδιος αποκλείεται σκόπιμα, ώστε να μπορούν ανενόχλητα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής όχι μόνο να αθωώνουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση και αποδέχεται η Δημοτική Αρχή, αλλά και να εφαρμόζουν χωρίς καμία παρέκκλιση την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση, αλλά στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων. Κάθε φορά η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή ήταν ότι δε χρήζει να συνεδριάσουν οι Σχολικές Επιτροπές, αφού τα κονδύλια των ΚΑΠ τα κατανέμει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τα… υπόλοιπα τα φροντίζει ο… πρόεδρος.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Γιαμαλάκης ότι για αυτόν το θέμα έχει γίνει από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρέμβαση και στον ίδιο τον Δήμαρχο Γόρτυνας. Επιπλέον, δημοσιοποιήθηκε σχετική καταγγελία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το γεγονός ότι δε συνεδριάζει η Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή και ότι ο εκλεγμένος δεν καλείται, ώστε να υπάρχει στη Σχολική Επιτροπή η «αγαστή αρμονία», χωρίς τις λαϊκές διεκδικήσεις που οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ βάζουν στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης.
Επίσης, έχει καταγγελθεί πάμπολλες φορές από τον εκλεγμένο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ότι απουσιάζει παντελώς κάθε διεκδίκηση για αύξηση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, όπως και η αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή και τις Σχολικές Επιτροπές των εργαζόμενων σχολείων με σύμβαση μίσθωσης έργου στην καθαριότητα των σχολείων, που ξεπερνά τα όρια της αναλγησίας, αφού και αυτά από τα ελάχιστα που δικαιούνται οι εργαζόμενες δεν τους αποδίδονται.
Το μόνο που έχουμε να πούμε στον πρόεδρο του σωματείου είναι: «έκαστος εφ’ ω ετάχθη – ο καθένας θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό στο οποίο είναι ταγμένος», και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα παραμείνει αμετακίνητη στο καθήκον της να παλεύει για 100% κάλυψη των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και ενάντια στη μείωση της χρηματοδότηση των σχολείων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είναι ολοφάνερο ότι στα χνάρια της θα συνεχίσει και η νέα κυβέρνηση, που σκοπός της είναι να παγιώσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εγκαταστάσεις σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα παραμείνει αμετακίνητη στο καθήκον της υπεράσπισης του αιτήματος των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και επιδιώκει την οργάνωση της πάλης, τη διεκδίκηση, την εναντίωση σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί