Ο Αντώνης Διαματάρης, εκδότης του ομογενειακού «Εθνικού Κήρυκα», διορίστηκε υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο Αντώνης Διαματάρης, ως εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα», δημοσίευσε στην εφημερίδα του το 2013 διαφήμιση υμνητών της χούντας.
Αναδημοσιεύουμε από το news247 (22 Απριλίου 2013 10:09): Το προκλητικό φύλλο που δικαιώνει το έργο του Γιώργου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας». Πλήθος αντιδράσεων.
Στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου, η 97 χρόνων εφημερίδα της ομογένειας στην Αμερική, ο «Εθνικός Κήρυξ», δημοσίευσε διαφήμιση που δικαιώνει τη Χούντα και τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.
Η διαφήμιση αναφέρει ότι «δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης» λόγω της «ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης», της «σήψης των θεσμών» και του «κατακερματισμού της εθνικής μας υπόστασης» και όπως είναι φυσικό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ήδη, αρκετοί κάνουν λόγο για διαφήμιση που προσβάλλει κάθε Έλληνα πολίτη, καθώς και εκείνων που βασανίστηκαν εξορίστηκαν και σκοτώθηκαν από τη χούντα και τους πρωταγωνιστές της.
Επίσης, ζητείται από την εφημερίδα να δημοσιεύσει τα ονόματα προσώπων ή των οργανισμών που πλήρωσαν τη διαφήμιση και να αποκηρύξει ρητά τις απόψεις που εκφράζονται μέσω αυτής.
Σημειώνεται ότι η καταχώριση έγινε με αφορμή τη μαύρη επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες με τις ευλογίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, τις οποίες φαινόταν ότι θα κέρδιζε ο Γεώργιος Παπανδρέου, προοπτική απεχθής για κατεστημένο και Παλάτι.
Σημειώνεται ότι μέσω mail που αποστέλλεται από ομάδα πολιτών σε πολλούς αποδέκτες, ζητείται από τον «Εθνικό Κήρυκα» να αποκαλύψει το όνομα αυτού που πλήρωσε για τη δημοσίευση και να λάβει αποστάσεις από την ανάρτηση αυτή. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση κυριάρχησε το θέμα της συμπλήρωσης 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
Ωστόσο, στην ηλεκτρονική έκδοση υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει την μαζική καταδίκη των κομμάτων της χώρας μας για την μαύρη επέτειο, «με τίτλο: Καταδίκη της 21ης Απριλίου από τα κόμματα».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα εξαιτίας παλαιότερων αντισημιτικών ανάρτησεών του στο Twitter, μένοντας μόλις 12 ώρες υπουργός.
Διαβάστε την τότε απάντηση του Αντώνη Διαματάρη μετά τον σάλο που προκλήθηκε:
«Η ανωτερότητα της Δημοκρατίας
»Η διαφημιστική καταχώρηση υπέρ της χούντας, που καταχωρήθηκε και φέτος στην εφημερίδα μας, προκάλεσε την αντίδραση μιας μικρής, γνωστής μεταξύ τους, ομάδας αναγνωστών μας -και μη- που διαμαρτυρήθηκαν δια μέσου ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
»Παραβιάζουν, πάντως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν – αν έστω και περιστασιακά μας παρακολουθούσαν – ανοιχτές πόρτες, όσον αφορά τη θέση της εφημερίδας στο θέμα αυτό.
»Ωστόσο, περισσότεροι από αυτούς ήταν οι αναγνώστες μας που το έθεσαν στη σωστή του βάση.
»Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε που μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου. Κάθε επικοινωνία αναγνωστών για οποιοδήποτε θέμα μου είναι πολύτιμη.
»Δεν σχολιάζω αντιδράσεις -θετικές ή αρνητικές- αναγνωστών. Για αυτό υπάρχει η στήλη «Επιστολές» στη σελίδα δύο (2) της εφημερίδας, στην οποία δημοσιεύουμε επιστολές των αναγνωστών, στην ελληνική γλώσσα, βέβαια, με ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτές που εκφράζουν μια διαφορετική άποψη από ό,τι η εφημερίδα και οι συνεργάτες της.
»Οτι κάνω αυτή την εξαίρεση σήμερα οφείλεται και στη λεπτότητα του θέματος αλλά και επειδή θέλω να παρουσιάσω, για μια ακόμα φορά, τη φιλοσοφία που διέπει την έκδοση των δημοσιογραφικών οργάνων του «Εθνικού Κήρυκα», την τιμή και την ευθύνη της έκδοσης και της Διεύθυνσης των οποίων έχω.
»1. Ο «Ε.Κ.» δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τη βαθιά αντίθεσή του σε κάθε μορφής απολυταρχικού, μη δημοκρατικού, συστήματος διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χούντας των Συνταγματαρχών.
»2. Ο «Ε.Κ.» διέπεται από τη δυτικού τύπου φιλοσοφία όσον αφορά τον ρόλο του Τύπου.
»Πιστεύει ότι έχει την υποχρέωση, καθώς και την ευθύνη, να ενημερώνει σφαιρικά τους αναγνώστες του.
»3. Ο «Ε.Κ.» είναι διατεθειμένος ακόμα και να αγωνιστεί, αν χρειαστεί, για να προστατεύσει το δικαίωμα εκείνου με τον οποίο διαφωνεί να εκφράσει τη γνώμη του.
»4. Η διαφημιστική καταχώρηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις εφημερίδες, εκφράζει την άποψη αυτού που την καταχωρεί.
»Η εφημερίδα δεν έχει καν το νομικό δικαίωμα να αρνηθεί μια διαφημιστική καταχώρηση με το κριτήριο ότι διαφωνεί με το μήνυμά της.
»5. Η απόφαση να καταχωρηθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν μας ήταν καθόλου ευχάριστη.
»Είναι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις που φαίνεται η ποιότητα του ΜΜΕ, καθώς και η δύναμη και η ανωτερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
»Για σκεφτείτε: Θα επέτρεπε ποτέ μια χούντα σε μια εφημερίδα να δημοσιεύσει μια καταχώρηση που ήταν εναντίον της; Ποτέ.
»Τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, αυξάνουν ακόμα περισσότερο την εκτίμηση και τον σεβασμό του πολίτη προς το αγαθό της Δημοκρατίας, που στο τέλος αποτελεί τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας της και που την επιβεβαιώνουν ως το σοφότερο σύστημα διακυβέρνησης που έχει ανακαλύψει ποτέ ο άνθρωπος.
»Mea culpa: Από τεχνικό λάθος απουσίαζε το όνομα του υπεύθυνου της διαφημιστικής καταχώρησης, που το αποκαλύπτω με τη σύμφωνη γνώμη του: Διονύσης Πυλαρινός.
»Και για να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή: είναι καιρός να σταματήσουν τις διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας οι διάφοροι ψευτο – προοδευτικοί. Εχουμε δει πού μας έχουν οδηγήσει αυτές οι τριτοκοσμικού τύπου αντιδράσεις.
»Καιρός να σοβαρευτούμε».
Δείτε το επίμαχο φύλλο της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας: