Να μην αφήσουμε τους λίγους να αποφασίσουν για τις ζωές των πολλών
Μήνυμα κατά της αποχής και υπέρ της ανάγκης της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής απευθύνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης, καλώντας τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή εκλογική διαδικασία. Ο κ. Ρουπακιώτης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών» και καλεί τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και ειδικά τους νέους «να μην αφήσουν τους λίγους», όπως τονίζει, «να αποφασίσουν για τις δικές τους ζωές». Προσθέτει, μάλιστα, ότι με την ψήφο και τη συμμετοχή τους, οι πολίτες θα στείλουν «ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, σε μία εποχή κατά την οποίαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενισχύονται ακραίες αντιδημοκρατικές ή και φασίζουσες ιδέες».
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
«Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, εκπληρώνοντας το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον, καλούνται να ψηφίσουν.
Να ψηφίσουν και να αποφασίσουν, έχοντας αξιολογήσει τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων, αλλά και τις πράξεις και τις παραλείψεις τους και ιδίως κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας της χώρας στη μνημονιακή νύχτα, αλλά και πριν από αυτήν.
Να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το παρόν και το μέλλον τους, μέσα στο νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Αύγουστο του 2018, με την επανάκτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των αδύναμων στρωμάτων, των ανέργων και των εργαζομένων, αλλά και με τα μέτρα στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας.
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών και απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και ιδιαιτέρως στους νέους ανθρώπους, τους καλώ να μην αφήσουν τους λίγους να αποφασίσουν για τις δικές τους ζωές και ταυτόχρονα, με την ψήφο τους, να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, σε μία εποχή κατά την οποίαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενισχύονται ακραίες αντιδημοκρατικές ή και φασίζουσες ιδέες.
Συμφωνούμε όλοι βέβαια ότι υπάρχουν κρατικές λειτουργίες που μας πικραίνουν ή και μας απογοητεύουν και ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, στο πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης σε ένα άνισο καπιταλιστικό σύστημα παρουσιάζει αναπηρίες. Αυτό όμως έχουμε και πρέπει να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε με σειρά παρεμβάσεων, ασκώντας τον κοινωνικό μας έλεγχο στην πολιτική εξουσία και δημιουργώντας συλλογικότητες για τα δικαιώματά μας, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και άλλα.
Κι ας μη λησμονούμε, ότι όταν το δημοκρατικό σύστημα είναι ισχυρό δημιουργεί και ενισχύει κοινωνικά, αλλά και ατομικά δικαιώματα. Όταν αυτό όμως αποδεικνύεται ανίσχυρο ακόμα και παλιά δικαιώματά μας αμφισβητούνται ή και αναιρούνται. Αυτό δίδαξαν πολιτικές επιλογές του παρελθόντος, όσο και των χρόνων των μνημονίων».