Το ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζόμενων του ΔΟΠΑΜΦΑΗ

Δήλωση της υποψήφιας βουλευτή και Δημοτικής Συμβούλου Ηρακλείου Μαρία Κοκοσάλη-Σαλούστρου για τα προβλήματα των εργαζόμενων του ΔΟΠΑΜΦΑΗ και την στάση της Δημοτικής Αρχής:

«To KKE και η «Λαϊκή Συσπείρωση», βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων του ΔΟΠΑΜΦΑΗ στον δίκαιο αγώνα τους για την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος από το 2012 ως το 2018, που αν δεν αποδοθούν άμεσα από την Δημοτική Αρχή θα παραγραφούν. Επίσης στηρίζουν την άμεση καταβολή των υπερωριών-δεδουλευμένων σε συμβασιούχους και μόνιμους υπαλλήλους του οργανισμού λόγω μη εφαρμογής της ΣΣΕ τους. Όπως συνεχίζουν να στηρίζουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στο ΕΣΠΑ να εργάζονται 12 κι όχι 11 μήνες, την πληρωμή αναδρομικά του μήνα Αυγούστου από το 2016 και εξής καθώς και στους εργαζόμενους στα 11μηνα με αντίτιμο, που πρόκειται να απολυθούν το Σεπτέμβρη. 

Είναι πραγματικά απαράδεκτοι και προκλητικοί οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ), που αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Όχι μόνο δεν καταβάλουν τα ΜΑΠ του 2019 ενώ έχουμε μπει στον 7ο μήνα του έτος, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη για την εφαρμογή κυβερνητικής απόφασης που την υποχρεώνει να καταβάλει σε χρήμα τα χρωστούμενα ΜΑΠ, με σοβαρό πλέον τον κίνδυνο να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους οι εργαζόμενοι!

Σαν να μην έφταναν οι έως τώρα χειρισμοί ήρθε και το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (3/7) να βάλει φαρδιά πλατιά την αντιλαϊκή σφραγίδα της πλειοψηφίας του. Καθώς με προκλητικό τρόπο η πλειοψηφία της Δημοτική Αρχής αρνήθηκε, να πάρει απόφαση στήριξης των αιτημάτων που έθεσαν οι εργαζόμενοι και να κινήσει τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τα χρήματα τους. Κατηγόρησαν μάλιστα για λαϊκισμό την «Λαϊκή Συσπείρωση», επειδή υπερασπίζεται τα αιτήματα των εργαζομένων. Έστειλαν μάλιστα τα σοβαρά αυτά θέματα για συζήτηση στο ΔΣ του ΔΟΠΑΜΦΑΗ, το οποίο ακόμα δεν έχει συνεδριάσει.

Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτούν από την Δημοτική Αρχή να καταβάλει άμεσα σε χρήμα τα ΜΑΠ και το γάλα από τα 53εκ ευρώ πλεόνασμα του Δήμου στους εργαζόμενους κάθε εργασιακής σχέσης από το 2012 ως και το 2018. Είναι χρήματα που βγαίνουν από τον ιδρώτα τους! Το ίδιο να ισχύσει για υπερωρίες- δεδουλευμένα και τον μήνα Αύγουστο!

Ακόμη καλούμε την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του ΔΟΠΑΜΦΑΗ να σταματήσουν την κοροϊδία προς τους εργαζόμενους. Να μπει τέρμα στην ομηρία σε βάρος των 11μηνων και των κοινωφελών εργαζόμενων που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την με την οποία στοιχίζεται η Δημοτική Αρχή Λαμπρινού. Μάλιστα πρόσφατα όλα τα κόμματα στη βουλή αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση από το Σύνταγμα του άρθρου που δεν επιτρέπει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Καλούμε να υιοθετήσει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την διεκδίκηση μονιμοποίησης ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στον ΔΟΠΑΜΦΑΗ.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους στον ΔΟΠΑΜΦΑΗ αλλά και σε όλες της υπηρεσίες του Δήμου να μην συμβιβάζονται «έστω με τα λίγα». Να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε «συμφωνίες» και «συμβιβασμούς για το καλό όλων» όπως τους καλούν εργοδοτικοί συνδικαλιστές και η Δημοτική Αρχή. Να μην εναποθέτουν τις όποιες τους αγωνιστικές διαθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, οργανωμένοι στο σωματείο τους! Να εμπιστευτούν τη δύναμη τους.

Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αυτόν τον αγώνα καταθέτουν και θα συνεχίσουν να καταθέτουν όλες τις δυνάμεις τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να σπάσει ο συμβιβασμός, ο φόβος, για να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Ηρακλείου, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να σκεφτούν καθαρά, ότι όλοι εκείνοι που τους τάζουν «ανάπτυξη» και «καλές δουλείες» από την επόμενη μέρα είναι εκείνοι που σήμερα στέκονται εχθρικά απέναντι στον αγώνα τους για να πληρωθούν τον ιδρώτα τους και να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι αυτό η ψήφος που μετράει στις 7 Ιούλη, η ψήφος που εγγυημένα θα κατατεθεί σε αυτόν τον αγώνα, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ! 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί