Δύο δίκες έχει μέσα στον Ιούλιο για το αδίκημα της συμμορίας και όχι μόνο ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου Σταμάτης Πουλής.
Εχει ήδη προσδιοριστεί να καθίσει στο σκαμνί στις 19 και στις 25 Ιουλίου μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να δικαστεί για συμμορία προς διάπραξη πλημμελημάτων και κακουργημάτων, τα οποία συνδέονται με κάποια από τα «έργα και τις ημέρες» στο αποκαλούμενο πλέον αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα με παράνομους διορισμούς στο κέντρο. Για τους οποίους διορισμούς έχουν ήδη ασκηθεί και κακουργηματικές διώξεις με βάση δύο μεγάλες δικογραφίες οι οποίες εκκρεμούν στην ανάκριση.
Συγκεκριμένα ο Σταμάτης Πουλής , «πουλέν» του Αδωνη Γεωργιάδη, εκτός από αυτές τις δύο δίκες έχει ακόμη στην πλάτη του:
-Τις δύο κακουργηματικές δικογραφίες για τους παράνομους διορισμούς εξαιτίας των οποίων απολύθηκε μαζί με τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και δύο εκκρεμείς προκαταρκτικές εξετάσεις επίσης για κακουργήματα και συγκεκριμένα για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
Κι ενώ ήδη οι δικογραφίες για τα πλημμελήματα (που διαχωρίστηκαν από τις δύο βασικές δικογραφίες για τα κακουργήματα ώστε να μην επέλθει παραγραφή) έχουν πάρει οριστικά τον δρόμο του ακροατηρίου, με τις δικασίμους (στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας) να έχουν ήδη προσδιοριστεί λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές, τίθενται ευλόγως τα ερωτήματα:
-Γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη σοβαρή ποινική εμπλοκή του Σταμ. Πουλή όχι σε μία αλλά σε έξι συνολικά δικογραφίες, ενώ ήδη τρέχει και ο διαχειριστικός έλεγχος για την υπόθεση με τις… φακές των 12,5 ευρώ/μερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ;
-Εχει παραπλανηθεί από κάποιους και μάλιστα τεχνηέντως για το είδος και την πορεία της ποινικής εμπλοκής του;
Αν όχι και επειδή εδώ δεν μιλάμε μόνο για τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις αλλά και για παραπομπή εις διπλούν οριστικά και αμετάκλητα στο ακροατήριο, ανακύπτει σειρά νέων ερωτημάτων, στα οποία οφείλει να απαντήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
-Με ποια κριτήρια «αριστείας» επιλέγει τελικά τους υποψηφίους του;
-Για ποιον λόγο τοποθέτησε τον Σταμ. Πουλή στα ψηφοδέλτια των «αρίστων» του;
-Μήπως για να ανοίξει ο δρόμος των βουλευτικών ασυλιών στο αγαπημένο παιδί και στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη; Και μάλιστα την ώρα που –όπως είναι σε θέση να αποδείξει το Documento πέραν πάσης αμφιβολίας– ο Σταμ. Πουλής, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού «υπερασπιζόμενος πάντα την Αλήθεια», όπως διατρανώνει στο Τwitter, ψεύδεται ασύστολα εκθέτοντας και τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και την παράταξη της ΝΔ.
Κοροϊδεύει κόμμα και ψηφοφόρους
Για του λόγου το αληθές, στις 20 Ιουνίου ο Σταμ. Πουλής με πανηγυρική ανάρτησή του στο FB επικαλείται:
-Την απόφαση 1668/2019 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας με την οποία, όπως επιχαίρει, «ακυρώθηκε ο παράνομος και στημένος έλεγχος των Πολάκη – Παπασπύρου σε βάρος μου».
Το μόνο που είναι αλήθεια από αυτά που αναφέρει ο Σταμ. Πουλής είναι το νούμερο 1668/2019. Αυτό είναι πράγματι το νούμερο βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, το οποίο όμως δεν ακυρώνει καμία έρευνα σε βάρος του. Αντίθετα, όπως σαφέστατα και κατηγορηματικά αναγράφεται στο βούλευμα, επαναφέρει την υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα που τον αφορά στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
Τι συνέβη ακριβώς; Πριν από μερικούς μήνες είχε διαβιβαστεί για ποινική προκαταρκτική εξέταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σκέλος πορίσματος της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είναι κόλαφος για τον Σταμ. Πουλή.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο κ. Πουλής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες. Καθώς όπως αποκαλύφτηκε, αν και ως υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ «συμμετείχε σε επιτροπές διαγωνισμών προμήθειας τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από 1/3/2013 έως 21/5/2014», «δεν εντοπίστηκε να έχει υποβάλει καμία Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ), ενώ είχε την υποχρέωση εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους επιτροπής διαγωνισμών προμήθειας ποσού άνω των 150.000 ευρώ, σε ΝΠΙΔ επιχορηγούμενου τακτικώς από κρατικούς πόρους τουλάχιστον κατά 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του». Συγκεκριμένα ο Σταμ. Πουλής «όφειλε να υποβάλει δήλωση ανάληψης καθηκόντων έτους 2013 και ετήσιες ΔΠΚ ετών 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήση 2014), βάσει των διατάξεων του ν. 3213/2003».
Η μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες συνδέεται, με βάση το επίμαχο πόρισμα, με το ποσό των 243.000 ευρώ που αδικαιολογήτως είχαν πιστωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε προσωπικό λογαριασμό του Σταμ. Πουλή. Γι’ αυτή την υπόθεση υπάρχει άλλη ανοιχτή ποινική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τη διερεύνηση υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Εν ολίγοις, το πόρισμα της αρχής εμφανίζει τον Σταμ. Πουλή να εισπράττει ο ίδιος τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ και βεβαίως να ξεχνά να υποβάλει πόθεν έσχες.
Ο εισαγγελέας που είχε χρεωθεί την υπόθεση του πόθεν έσχες, αφού τον κάλεσε πρώτα ως ύποπτο να δώσει εξηγήσεις, κρίνοντας ότι αυτές δεν ήταν επαρκείς άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για το έγκλημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση. Μόνο που ένα λάθος στη δικαιοδοσία (αλλαγή νόμου) ήρθε να ακυρώσει αυτή την ποινική δίωξη επειδή αρμόδιος να την ασκήσει είναι πλέον ο εισαγγελέας Εφετών και όχι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ετσι το μόνο που ακυρώθηκε με το επίμαχο βούλευμα που επικαλείται ο Σταμ. Πουλής είναι η συγκεκριμένη δίωξη κι όχι βεβαίως η έρευνα και τα ευρήματά της, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε αρμοδίως στον εισαγγελέα Εφετών…
Μάλιστα ο Σταμ. Πουλής, για τον οποίο προφανώς και συνεχίζεται η έρευνα για τη μη υποβολή πόθεν έσχες, με το επίμαχο βούλευμα έφαγε κι ένα μεγάλο… άκυρο. Ζητούσε να ακυρωθεί η εξέτασή του ως υπόπτου από τον εισαγγελέα, κάτι που αν γινόταν δεκτό θα καθυστερούσε την εξέλιξη της υπόθεσης που βρίσκεται τώρα στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών. Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του (της 19ης Απριλίου) δεν έκανε δεκτό ως «νόμω αβάσιμο» το αίτημά του, κάτι που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας Εφετών δεν θα τον καλέσει εκ νέου ως ύποπτο αλλά με βάση την ήδη σχηματισθείσα δικογραφία θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα στην άσκηση της ποινικής δίωξης.
Είναι σαφές λοιπόν ότι για τους δικούς του, προφανείς λόγους ο Σταμ. Πουλής δεν λέει αλήθεια ούτε στον κόσμο που καλεί να τον ψηφίσει ούτε στο κόμμα του.
Η «συμμορία και οι παράνομοι διορισμοί»
Το αδίκημα της συμμορίας για το οποίο έχουν προσδιοριστεί οι δύο δίκες, στις 19/7 και στις 25/7, είναι ένα από τα εγκλήματα που αντιμετωπίζει (εις διπλούν) ο απολυθείς πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, φέρεται να έχει τελεστεί κατ΄ εξακολούθηση και συνδέεται με τις δύο δικογραφίες οι οποίες αφορούν παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και είναι πλέον στο στάδιο της ανάκρισης. Και μπορεί το αδίκημα της συμμορίας να διαχωρίστηκε λόγω του κινδύνου παραγραφής εξαιτίας του πλημμεληματικού χαρακτήρα του, η ηθική απαξία του όμως είναι το ίδιο βαριά με αυτή των κακουργημάτων που αντιμετωπίζει.
Οι πρώτες διώξεις για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη ασκήθηκαν τον Ιούνιο του 2018 εναντίον επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι κατηγορίες –που αποδίδονται κατά περίσταση– αφορούν τη συμμορία αλλά και κακουργήματα όπως απιστία στην υπηρεσία.
Τι σημαίνει ακριβώς η κατηγορία της συμμορίας για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται τώρα να δικαστούν μεταξύ και άλλων αδικημάτων;
Αναφέρεται ενδεικτικά επί λέξει στη δικογραφία για τις 22 προσλήψεις ότι:
«Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Μάιο του 2014 έως και το 2017, ενεργώντας με πρόθεση ενώθηκαν για να διαπράξουν κακούργημα –χωρίς όμως να συγκροτήσουν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα (οργάνωση)– καθώς επίσης και για τη διάπραξη πλημμελήματος, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και συγκεκριμένα:
-Απαντες οι κατηγορούμενοι με πρόθεση ενώθηκαν για να διαπράξουν τα κακουργήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στρεφόμενη κατά του δημοσίου και η ζημία που προκλήθηκε ανέρχεται στο ποσόν των 252.629,18 ευρώ…». Και στη συνέχεια αναφέρονται και άλλα αδικήματα όπως της ψευδούς βεβαιώσεως.
Τα διοικητικά στελέχη σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τις 22 προσλήψεις είναι:
-Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του νυν βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Κρεμαστινού.
-Θεόδωρος Παπαδημητρίου, «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη υπόδικος.
-Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, υπεύθυνος της δομής του κέντρου για τους οροθετικούς, στην οποία φρόντιζε να εγκρίνει υπερκοστολογημένες εργολαβίες σίτισης και συντήρησης στον μπατζανάκη του, ιδιοκτήτη ταβερνείου.
-Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, διευθύντρια του τμήματος διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμ. Πουλή, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της ΝΔ, αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία απασχολήθηκε στο υπουργικό γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη.
-Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη επί των οικονομικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία είχε αρνηθεί να παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τις 23 προσλήψεις του Αδ. Γεωργιάδη, επικαλούμενη το «δικαίωμα της σιωπής».
-Κατά της Ελένης Τσάγκαρη, η οποία είναι υπάλληλος του κέντρου που είχε αποστείλει απειλητική επιστολή κατά των μελών της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή την περίοδο που ξεκινούσε η διερεύνηση των υποθέσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, και κατά του διοικητικού στελέχους Δημητρίου Καλαμπαλίκη η δίωξη που έχει ασκηθεί είναι μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Τον Φεβρουάριο του 2019 ασκήθηκαν και νέες βαριές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μια ακόμη δικογραφία για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι νέες διώξεις –που αποδίδονται κατά περίσταση– αφορούν απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδή βεβαίωση και σύσταση συμμορίας.
Αυτή η υπόθεση αφορά 56 παράνομες προσλήψεις (εκτιμώμενη ζημία περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) και σύμφωνα με πόρισμα-καταπέλτη της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης επί των ημερών των συγκεκριμένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ το κέντρο λειτουργούσε ως εργοστάσιο παράνομων προσλήψεων και ρουσφετιών. Τη δίωξη άσκησε έπειτα από ενδελεχή έρευνα ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και Διαφθοράς Ιωάννης Δραγάτσης.
Κατηγορούμενοι είναι οι Τζ. Κρεμαστινού, Ανδρον. Θεοφιλάτου, Κατ. Πολύζου, Σταμ. Πουλής και Θεόδ. Παπαδημητρίου.
Υπεξαίρεση και ξέπλυμα
Σύμφωνα τώρα με το πόρισμα της αρχής με βάση το οποίο ο Σταμ. Πουλής ερευνάται για μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (δύο ξεχωριστές δικογραφίες) ο εκλεκτός του Αδωνη είχε λάβει –τμηματικά– σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία όταν του ζητήθηκε δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει.
Και όχι μόνο αυτό. Οταν ο Σταμ. Πουλής κλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία να δώσει εξηγήσεις για τα εκτός μισθοδοσίας του χρηματικά ποσά που εμβάζονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον προσωπικό του λογαριασμό, αντί επίσημων παραστατικών προσκόμισε μια σειρά από «αποδείξεις» για ένα μικρό ποσό σε σχέση με το διερευνώμενο οι οποίες, όπως προκύπτει από την αναφορά της αρχής, είναι για τα… σκουπίδια. Γιατί όχι μόνο δεν έχουν καν τη σφραγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι μόνο σε κάποιες από αυτές δεν υπάρχουν ούτε η υπογραφή του εισπράξαντος ούτε τα πλήρη στοιχεία ταυτοποίησής του, αλλά ενώ αφορούσαν τα έτη 2011-13 είχαν αποδοθεί από τον Σταμ. Πουλή στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, τον Ιανουάριο του 2016. Κι αυτό φέρεται να το έπραξε αναγκαστικά καθώς, όπως επισημαίνει η αρχή στο επίμαχο πόρισμά της, είχαν προηγηθεί συστάσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) το οποίο ελέγχοντας τη χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ για την οικονομική χρήση 2014 είχε φρίξει με όσα είχε καταφέρει να διαπιστώσει ότι γίνονταν.
Πέραν του ζητήματος της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, η αρχή επισημαίνει στο πόρισμα της: Από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών του Σταμ. Πουλή «κατόπιν της άρσης τραπεζικού απορρήτου» προέκυψε ότι «πραγματοποιήθηκαν πιστώσεις εμβασμάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικού ποσού 243.211,53 ευρώ (από 1/1/2008 και 31/12/2017), εκτός μισθοδοσίας του, χωρίς να αναγράφεται και να προκύπτει ο σκοπός και η αιτία της κατάθεσης». Για τη διαχείριση αυτών των πιστώσεων εκ μέρους του Σταμ. Πουλή η αναφορά της αρχής φέρεται να επισημαίνει ότι αμέσως μετά τις πιστώσεις πραγματοποιούνταν σχεδόν ισόποσες αναλήψεις μετρητών. Ακόμη στην αναφορά επισημαίνεται –στα συμπεράσματα– ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταβλήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ «κατά τη χρήση 2013 το ποσό των 33.769,57 ευρώ και κατά τη χρήση 2014 το ποσό των 36.099,4 ευρώ, χρονικό διάστημα που δεν υπέβαλε αρχική ΔΠΚ έτους 2013 με την ανάληψη της ιδιότητας και ετήσιες ΔΠΚ ετών 2014 και 2015 όπως όφειλε».
Οι επιθεωρητές, που έκριναν ως «ελλιπώς συμπληρωμένα» τα παραστατικά εξόδων ποσού 25.399,71 ευρώ που επισύναψε ο Σταμ. Πουλής προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, τονίζουν στο πόρισμά τους ότι «δεν μπορούν να γίνουν δεκτά καθώς δεν προκύπτει η αποδοχή τους από το λογιστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ και η καταχώρισή τους στα λογιστικά βιβλία».
Τα παραστατικά, σύμφωνα με την αναφορά της αρχής, αποδίδονται από τον Σταμ. Πουλή προς το τμήμα οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ τον Ιανουάριο του 2016, δηλαδή με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, γεγονός το οποίο ενδεχομένως δυσχεραίνει τη διαχείριση και τη συμφωνία των μεταξύ τους στοιχείων. Κάποια δε από αυτά τα παραστατικά εξόδων, σύμφωνα πάντα με τα συμπεράσματα των αρμοδίων, δεν πληρούν τις προδιαγραφές ορθής συμπλήρωσης ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η αντίστοιχη συναλλαγή ως νόμιμη δαπάνη με την καταχώρισή της στα λογιστικά βιβλία του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι φακές των 12,5 ευρώ
Οπως είναι πλέον ξεκάθαρο το ζεύγος Σταμ. Πουλή και Ανδρον. Θεοφιλάτου διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τμήμα διοικητικού συντονισμού στο οποίο ήταν υπεύθυνη η Ανδρ. Θεοφιλάτου συντόνιζε και τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς. Το 2013 μάλιστα με εισήγηση Πουλή, που ήταν και μέλος της επιτροπής προμηθειών (εξού και η υποχρέωσή του να υποβάλει πόθεν έσχες), και άλλων δύο μελών της επιτροπής η εταιρεία Τεχνοδροκάτ ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Γεώργιου Δρόση, μπατζανάκη του Σταμ. Πουλή, υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση του κτιρίου προστατευόμενων διαμερισμάτων το οποίο αποτελεί δομή φιλοξενίας άπορων οροθετικών. Το τίμημα ήταν 134.900 ευρώ, ενώ η επιλογή της Τεχνοδροκάτ έγινε με απευθείας ανάθεση. Το 2014 η συγκεκριμένη εταιρεία –πάλι χωρίς διαγωνισμό και με εισήγηση της επιτροπής στην οποία ο Στ. Πουλής ήταν μέλος– υπέγραψε νέα σύμβαση 150.000 ευρώ για «συντήρηση κτιρίου».
Ο Γ. Δρόσης με άλλη εταιρεία, τη Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ, ανέλαβε χωρίς διαγωνισμό, πάλι μέσω του υπευθύνου της δομής προστατευόμενων διαμερισμάτων Σταμ. Πουλή, την τροφοδοσία 21 φιλοξενούμενων ατόμων. Η εταιρεία παρέδιδε ημερησίως 50 μερίδες με κόστος 12,5 ευρώ ανά μερίδα. Ολα τα πιάτα κοστολογούνταν το ίδιο, είτε επρόκειτο για μοσχάρι κοκκινιστό είτε για… φακές. Γι’ αυτή την υπόθεση εκκρεμεί διαχειριστικός έλεγχος.
Για ποια αδικήματα δικάζεται ο Σταμ. Πουλής
Σύμφωνα με τα πινάκια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και δη το έκθεμα της 19/7/2019 του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας (φωτογραφία 1): Νούμερο 1 υπόθεση είναι η δίκη των Κρεμαστινού Τζένης, Παπαδημητρίου Θεόδωρου, Θεοφιλάτου Ανδρονίκης, Πολύζου Αικατερίνης και Πουλή Σταμάτιου. Το αδίκημα που εν προκειμένω αναγράφεται δίπλα στο όνομα Πουλής Σταμάτιος, όν. πατρ. Κυριάκος είναι: Συμμορία
Στο έκθεμα του ίδιου δικαστηρίου, του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, της 25/7/2019 (φωτογραφία 2) πάλι νούμερο 1 υπόθεση είναι η δίκη των Παπαδημητρίου Θεόδωρου, Κουρέα-Κρεμαστινού Τζένης, Θεοφιλάτου Ανδρονίκης, Πολύζου Αικατερίνης, Πουλή Σταμάτιου, Τσαγκάρη Ελένης και Καλαμπαλίκη Δημητρίου.
Εδώ δίπλα στο όνομα Πουλής Σταμάτιος, όν. πατρ. Κυριάκος φιγουράρουν πολύ περισσότερα αδικήματα και συγκεκριμένα:
• Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη
• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση
•συμμορία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, που το τελευταίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος
• απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερη συνολικά των 30.000 ευρώ και το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του δημοσίου, εκ της οποίας η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ
• ψευδούς βεβαίωσης (που διαπράχθηκε με τα χαρακτηριστικά της απιστίας)
• υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη
• νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση.
Σημείωση συντάκτη: Οι εν λόγω πράξεις, πλην της συμμορίας, αποδίδονται στους κατηγορούμενους κατά περίσταση (ενώ άλλοι φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί και άλλοι ως συνεργοί). Κατά τ’ άλλα ο κ. Πουλής μιλάει για «στημένες έρευνες που κατέρρευσαν». Κανείς μάλιστα δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε βεβαίως και ο ίδιος, αν έχει υπογράψει το έγγραφο της υπεύθυνης δήλωσης (σύμφωνα με δημοσίευμα [altsantiri.gr] τo οποίo δεν έχει διαψευστεί, κλήθηκαν να το υπογράψουν οι υποψήφιοι με τη ΝΔ) ότι δεν έχει δικαστικές εκκρεμότητες για συγκεκριμένα αδικήματα, στα οποία ανήκουν και κάποια από αυτά για τα οποία και διώκεται και έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο εκλεκτός του Αδωνη.