Τα δύο επιχειρήματα που διακινούν εδώ και καιρό η Δεξιά και τα παραταξιακά μέσα ενημέρωσης είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει καμένη γη (για ρημαγμένη χώρα έχει μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης).
Η Νέα Δημοκρατία και οι στρατευμένοι δημοσιολόγοι μία εβδομάδα μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος ξεκίνησαν να θέτουν θέμα πρόωρων εκλογών. Ισχυρίζονταν πως υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην κοινωνία. Κάθε φορά που εμφανιζόταν μια δυσκολία στις συζητήσεις με τους δανειστές, έστηναν έναν χορό αμφισβήτησης της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν δικαιούνταν να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας.
Απαιτούσαν μετ’ επιτάσεως εκλογές για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, στη δική τους ομαλότητα. Εδιναν μάλιστα και πιθανές ημερομηνίες εκλογών. Οταν η επιθυμία τους δεν γινόταν πράξη και οι προβλέψεις τους διαψεύδονταν παταγωδώς, δεν το έβαζαν κάτω. Συνέχιζαν απτόητοι.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2018 ότι «από το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κυβέρνηση που να έχει ουσιαστική, δημοκρατική και ηθική νομιμοποίηση». Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό καλούσαν μέρα παρά μέρα την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές προκειμένου να πει ο λαός τη γνώμη του για την προδοτική συμφωνία.
Ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να μην παίρνει πρωτοβουλίες στην εξωτερική πολιτική γιατί μπορεί με τις όποιες αποφάσεις της να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την πολιτική και μιντιακή Δεξιά, από το 2016 στην Ελλάδα υπάρχει μια υπηρεσιακή (άρα ημιπαράνομη) κυβέρνηση που οικοδομεί ένα μισητό καθεστώς, το οποίο υπονομεύει την οικονομία, βλάπτει τη δημοκρατία, χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη και απειλεί τους θεσμούς.
Οι φερόμενοι ως μόνιμοι ιδιοκτήτες της χώρας διεκδικούν την επιστροφή τους στα πράγματα για να τερματιστεί η κυριαρχία των νεοκομμουνιστών, οι οποίοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά (υπόσχονται εξεταστικές επιτροπές να φάνε και οι κότες και ξανά γουνάκια στα Ειδικά Δικαστήρια), όχι μόνο γι’ αυτά που έκαναν αλλά και γι’ αυτά που έχουν στα χαλασμένα μυαλά τους.
Κυρίως, όμως, επειδή διέπραξαν έγκλημα καθοσιώσεως: βγήκαν από το καβούκι τους και θέλησαν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτοί που φλερτάρουν χωρίς ντροπή με τον ολοκληρωτισμό πρέπει να γυρίσουν εκεί όπου ανήκουν, στο ευρύχωρο περιθώριο. Οι εθνικώς σκεπτόμενες δυνάμεις θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους (αν χρειαστεί και από το πόδι τους) για να μην ξαναζήσει η χώρα τέτοια τραγωδία. Αν ξαναδούν κυβέρνηση οι κατσαπλιάδες εθνομηδενιστές να τους γράψουν. Δεν θα τους ξαναπιάσουν Κώτσους οι άπλυτοι μαδουριστές.
Ας έρθουμε στο δεύτερο σκέλος του δεξιού αφηγήματος. Αλήθεια, αν κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, τι θα παραλάβει; Οικονομία σε καλή κατάσταση ή ερειπιώνα; Διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των δεξιών εφημερίδων και ακούγοντας τα σχόλια των δεξιών δημοσιολόγων, σχηματίζεις την εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση παίζει πολύ βρόμικα, τόσο βρόμικα όσο και η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που άφησε άδεια ταμεία τον Ιανουάριο του 2015 –ίσα που έφταναν τα λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις ενός μήνα.
Προφανώς τόσο υπολόγιζαν οι φωστήρες της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ότι θα κρατήσει η αριστερή παρένθεση. Ωστόσο, η εικόνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι εγχώριες Αρχές, οι οποίες, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν στελεχωθεί από ανθρώπους που τους έχουν εγκρίνει οι δανειστές, δεν συμφωνεί με τις μαύρες αναλύσεις των επιτελείων της Νέας Δημοκρατίας.
Θετικοί ρυθμοί στην ανάπτυξη, καλά αποτελέσματα στις εξόδους στις αγορές, μείωση της ανεργίας, εξαιρετικές επιδόσεις στο πεδίο των πλεονασμάτων, ανοδικός σταθερά ρυθμός επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες και ένα «μαξιλάρι» περίπου 30 δισ. ευρώ για τις δύσκολες ώρες. Δεν μοιάζει αυτό με ερειπιώνα!
Μήπως φοβούνται στη Δεξιά ότι η οικονομία θα καταρρεύσει εξαιτίας των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες; Μα, αν δεν κάνω λάθος, και η Ν.Δ. ψήφισε τις 120 δόσεις, τη 13η σύνταξη, τη μείωση του ΦΠΑ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε διάφορους κλάδους. Αν δεν κάνω λάθος, η Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογίες για τη μη μείωση των συντάξεων και τη μη μείωση του αφορολόγητου, προτρέποντας την κυβέρνηση (τα ύστερα του κόσμου) να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
Αν δεν κάνω λάθος, η Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μείωσε ακόμη περισσότερο τον ΦΠΑ στην εστίαση. Συνεπώς, αν επέλθει η καταστροφή εξαιτίας αυτών των μέτρων, θα έχει τεράστια ευθύνη. Ομως, ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό που ενδιαφέρει τη Δεξιά είναι να εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική λιτότητας. Για να μπορέσει να το κάνει πρέπει να ισχυριστεί ότι παρέλαβε καμένη γη. «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του».
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών