Πώς θα ψηφίσουμε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Οδηγίες προς τους πολίτες για την εκλογική διαδικασία του β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται και αφορούν τους ψηφοφόρους, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε όσους δήμους ή περιφέρειες δεν εξελέγη δήμαρχος ή περιφερειάρχης από τον πρώτο γύρο, η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα.

Οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο (2) συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, οφείλουν να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί