Δημοτικές εκλογές: Αυτή είναι η δήμαρχος που πήρε 100%

Έσπασε κάθε ρεκόρ 

Κάθε ρεκόρ έσπασε η Μαρία Κακαλή στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, η οποία ήταν η μοναδική υποψήφιος στο μικρό νησί του Βορείου Αιγαίου και συγκέντρωσε το 100% των ψήφων. 

Η Μαρία Κακαλή είναι η νεότερη σε ηλικία δήµαρχος στη χώρα και δεν είχε καµία αγωνία για τις εκλογές καθώς ήταν η μοναδική υποψήφια και έχει σίγουρη την επανεκλογή της στο «τιµόνι» του Δήµου Αγίου Ευστρατίου, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2014, σε ηλικία 27 ετών.

Στα 32 της σήµερα και µητέρα δύο παιδιών, η Μαρία Κακαλή μιλώντας στο «Έθνος» λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση έκανε τον απολογισµό της πρώτης της θητείας και έβαλε τους στόχους της επόµενης.

Μίλησε για τη ζωή στο αποµονωµένο νησί των 250 κατοίκων και των µόλις δύο δηµοτικών υπαλλήλων, τις λύσεις που έδωσε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υγειονοµική κάλυψη του πληθυσµού, αλλά και την κερδισµένη µάχη µε δεκάδες εκατοµµύρια ακρίδες που έκαναν «επιδροµές» στα σπίτια το 2016 και το 2017.

Για τη δεύτερη θητεία της βάζει κεντρικό στόχο την αύξηση των επισκεπτών, που εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα θα βρίσκουν επισκέψιµα σηµεία ιστορικής µνήµης, σε ένα νησί που επί δεκαετίες αποτέλεσε τόπο εξορίας και µαρτυρίου.

«Σήµερα έχουµε δύο αγροτικούς γιατρούς και µία νοσηλεύτρια» ανέφερε η κυρία Κακαλή στο «Έθνος», προσθέτοντας πως συχνά υποδέχεται επικουρικά ιατρικά κλιµάκια διάφορων οργανώσεων. Στα ακτοπλοϊκά, ο επί 45 ηµέρες αποκλεισµός του Άη Στράτη το 2015 αποτελεί µια θλιβερή ανάµνηση του παρελθόντος. «Σήµερα έχουµε σύνδεση µε Λαύριο και Καβάλα τρεις φορές την εβδοµάδα τον χειµώνα και τέσσερις το καλοκαίρι, καθώς και καθηµερινή τοπική σύνδεση µε τη Λήµνο. ∆εν µας αρκεί, στόχος µας είναι η σύνδεση µε την έδρα της Περιφέρειας, τη Μυτιλήνη και τα υπόλοιπα νησιά» επισηµαίνει. Το 2016 το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω «κατάληψής» του από εκατοµµύρια ακρίδες. «Σάρωναν τα πάντα στο πέρασµά τους. Οχι µόνο απειλούσαν την πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή την κτηνοτροφία, αλλά εισέβαλαν και στον οικισµό. ∆εν µπορούσαµε να βγούµε από τα σπίτια µας» θυµάται.

ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί