Σόιμπλε: “Ζήτησα πολλά από τους Έλληνες”

Τις μέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και τους χειρισμούς του στο ελληνικό ζήτημα θυμήθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου παραδέχθηκε πως ζήτησε πολλά από τους Έλληνες όμως δικαιολογήθηκε λέγοντας πως… «ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων»

Ο Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Berliner Morgenpost και αναφερόμενος στην κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας και την οδήγησε στη μέγγενη των μνημονίων υποστήριξε:

«Ως υπουργός Οικονομικών ζήτησα πολλά από τους Έλληνες – αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων, εφόσον ήθελαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κρίση της Ευρωζώνης έχει πλέον αποκλιμακωθεί, εκτιμά πως «ο κίνδυνος μετάδοσης (σ.σ. οικονομικής κρίσης) έχει ξεπεραστεί» και δικαιολογεί αυτήν την άποψη λέγοντας πως «πείσαμε τους επιφυλακτικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι με το ευρώ δεν μπορούν ποτέ να λειτουργήσουν τα πράγματα».

Τέλος παραδέχεται πως «η Γερμανία ωφελήθηκε ιδιαίτερα από την κοινή αγορά και το κοινό νόμισμα, μέσω της σχετικής ισχύος της οικονομίας της» και στο κάδρο των «κερδισμένων» τοποθέτησε και χώρες όπως η Ιταλία που «απολαμβάνουν επίσης πλεονεκτήματα, για παράδειγμα μέσω σαφώς χαμηλότερων επιτοκίων». Σε ό,τι αφορά την Γαλλία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημειώνει πως «πρέπει να δούμε την κατάσταση διαφορετικά. Δεν πιστεύω όμως ότι η Νομισματική Ένωση σήμαινε μεγάλα μειονεκτήματα για την Γαλλία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί