Στην πανελλαδική κινητοποίηση των οικοδόμων το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

Στην πανελλαδική συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας των οικοδόμων στο Υπουργείο Εργασίας συμμετείχε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμμετείχε στη Δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί οι οικοδόμοι, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας τους, απαιτώντας αναγνώριση και διανομή των «υπέρ άγνωστων» ενσήμων. Παρά την καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος πρόβαλε το αίτημα για τα «υπέρ άγνωστων» ένσημα, τα οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα ενώ έχουν δουλευτεί και έχουν γίνει κρατήσεις σε βάρος των οικοδόμων από το ΙΚΑ, να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο συνταξιοδότησης και έτσι να παρατείνεται ο εργάσιμος βίος.

Αντιπροσωπεία των οικοδόμων, στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος των οικοδόμων από το Ηράκλειο,  συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα των οικοδόμων ωστόσο προέβαλλε τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό των «υπέρ αγνώστων». Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα.

Απορρίπτουμε την απάντηση των κυβερνώντων που μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα Ταμεία για να γίνει αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων”. Εμείς δεν ζητάμε να ξαναπληρώσουμε για να μας δοθούν τα ένσημα που έχουμε δουλέψει. Απαιτούμε να διανεμηθούν εδώ και τώρα στο ασφαλιστικό μητρώο κάθε δικαιούχου. Όπως ακριβώς συμβαίνει για κάθε εργαζόμενο που δουλεύει, ασφαλίζεται και πληρώνει τις εισφορές του στον ασφαλιστικό φορέα.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από αυτόν τον αγώνα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε έως ότου δοθούν τα «υπέρ άγνωστων» στους οικοδόμους και να σταματήσει αυτή η κλοπή και ο ορός «υπέρ αγνώστων». Τα  ένσημα έχουν το ονοματεπώνυμο  του κάθε συναδέλφου οικοδόμου που δούλεψε για ένα μεροκάματο σε συνθήκες δύσκολες επικίνδυνες με εκατοντάδες σακατεμένους και δολοφονημένους από την εργοδοσία του κλάδου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί