Για την εκστρατεία εκφοβισμού και απειλητικών μηνυμάτων κατά βουλευτών και τις φανερές πιέσεις που ασκούνται ειδικότερα στα στελέχη του Ποταμιού μίλησε ο ευρωβουλευτής του Γιώργος Γραμματικάκης στην ΕΡΤ1.
«Πιστεύω ότι είμαι πατριώτης όπως και όσοι θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνει η Ν.Δ. αν γίνει κυβέρνηση; Έχει πει ότι δεν θα την κυρώσει, αν γίνει αυτό, θα πάμε 30 χρόνια πίσω και οι Σύμμαχοι θα στραφούν όλοι εναντίον της Ελλάδος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο χειρισμό που θα βελτιώσει την κατάσταση αν καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο κ. Γραμματικάκης.
«Εγώ είμαι φανατικά υπέρ της συμφωνίας, το έχω δηλώσει με καθαρότητα αλλά –θα έλεγα- και με λίγη τόλμη στις εποχές που ζούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η θέση του Ποταμιού για τις Πρέσπες είναι παλιά. Όπως είπε, επειδή είναι συμβιβασμός έχει πολλές αδυναμίες αλλά βελτιώθηκε τον τελευταίο καιρό. «Ενδυναμώθηκε η πίστη μας πως είναι μια συμφωνία που συμφέρει την Ελλάδα», σημείωσε.
Όπως τόνισε ο κ. Γραμματικάκης υπάρχουν φανερές, ανοικτές πιέσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε σε απειλητικά e-mail, σημειώνοντας πως λαμβάνει και ο ίδιος απειλητικά mail. «Νομίζω πως οι συνάδελφοί μου παίρνουν πολλά περισσότερα. Οι κατηγορίες για προδοσία είναι πολύ εύκολες στην Ελλάδα», είπε και σημείωσε πως «Η ΝΔ δεν καταδικάζει τις αφίσες βουλευτών που αναφέρονται ως προδότες»
«Συναινεί, δεν το καταδικάζει» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γραμματικάκης.
«Είναι φανερή η πίεση που εξασκεί η ΝΔ. Η μισή είναι πολιτική η άλλη είναι αμφισβητήσιμη και παρεξηγήσιμη».
Όσο για τα κέρδη της Ελλάδας από τη συμφωνία:
«Η Ελλάδα κερδίζει πάρα πολλά πως ησυχάζει προς τα βόρεια γιατί ο κίνδυνος είναι προς τα Ανατολικά. Ησυχάζει λοιπόν. Ανοίγει σχέσεις με τα Βαλκάνια μέσω της Βόρειας Μακεδονίας. Θα βελτιώσει την εικόνα και την αυτοπεποίθηση γιατί θα έχουμε ε έναν ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Θα ικανοποιήσουμε την υγιή κοινή γνώμη της διεθνούς κοινότητας».
Δείτε ακόμη:
Και επίσημα, με ανακοίνωσή του, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Γ. Γραμματικάκης
Δανέλλης: Έπρεπε να είχα αποχωρήσει από το Ποτάμι μετά το Συνέδριο