Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε, την Παρασκευή, συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στα γραφεία του κόμματός του.
Ο κ. Μητσοτάκης, ως καλός διαφημιστής της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκίνησε τη συζήτηση αναφέροντας ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να νομιμοποιήσει τους παραβατικούς εργοδότες της «μαύρης εργασίας», δίνοντας άλλοθι και περνώντας το μήνυμα στους νέους ότι η λύση δεν είναι η διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Ο κ. Μητσοτάκης, την απαράδεκτη αυτή δήλωση έριξε και στο twitter, για καλύτερη… διαφήμισητης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της στήριξης της εργοδοσίας:
«Νομιμοποιεί τους παραβατικούς εργοδότες»
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «ο διαφημιστής των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών έκανε και πάλι την εμφάνισή του νομιμοποιώντας τους παραβατικούς εργοδότες».
«Να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών»
Με καυστικό τρόπο σχολίασε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη και ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος στο facebook, κάνοντας ανφορά και στην υπόθεση του ξυλοδαρμού ανασφάλιστου εργαζόμενου από πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη:
Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους τους ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά.
Να τους υπενθυμίζουμε τις ωραίες εποχές, τότε που μέσα από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας η “επιλογή” της αδήλωτης εργασίας έφερνε έναν άνεμο ελευθερίας κόντρα στους κρατικούς καταναγκασμούς.
Επειδή όμως η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά την στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μια φονταμεταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλεία είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί.