Η επιχειρηματολογία που είχε στηθεί, σύμφωνα με την οποία ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει και να εκφοβίσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη προκειμένου ο τελευταίος να εμπλέξει τον κ. Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς τριών τόνων ηρωίνης, καταρρέει και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Και λέμε τρεις τόνους, γιατί μπορεί οι Αρχές να εντόπισαν μόνο 2,1 τόνους, γνωρίζουν όμως πως 900 κιλά ηρωίνη είχαν μεταφερθεί μέσω δικτύου στην Ευρώπη πριν από τον εντοπισμό του φορτίου.
Ισόβια κάθειρξη
Στα τέλη του 2016 δημοσιοποιείται μια σειρά συνομιλίες μεταξύ του βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στις οποίες ο Γιαννουσάκης τοποθετούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο κάδρο της υπόθεσης. Μάλιστα, τότε είχε ζητήσει να θεωρηθεί προστατευόμενος μάρτυρας εκτός φυλακής.
Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με το πλοίο «Noor 1» τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εξαρθρωθεί ποτέ από τις διωκτικές Αρχές στην Ευρώπη.
To καλοκαίρι του 2017 ο εκδότης του περιοδικού «Unfollow» και υπάλληλος στα μέσα ενημέρωσης που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Μαρινάκης, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ανεβάζει στην ιστοσελίδα του περιοδικού μια ηχητική συνομιλία, στην οποία ακούγονταν να συνομιλούν τόσο ο βαρυποινίτης Μάκης Γιαννουσάκης όσο και ο αξιωματικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης.
Σύμφωνα με όσα ακούγονταν σε αυτήν τη συνομιλία, ο αξιωματικός προσπαθούσε με δόλια μέσα και χρησιμοποιώντας ονόματα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο να πείσει τον Μάκη Γιαννουσάκη να εμπλέξει στην ιστορία του ναρκόπλοιου τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το πόρισμα
Αξίζει να αναφερθεί πως στο μεταξύ οι μηνυτήριες αναφορές έχουν καταπέσει τόσο στα πολιτικά όσο και στα στρατιωτικά δικαστήρια και έχουν αρχειοθετηθεί αμετάκλητα. Για την υπόθεση, όμως, είχε διαταχθεί προανακριτική διαδικασία και από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ η συγκεκριμένη ηχογράφηση είχε αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διενεργηθεί ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και να διαπιστωθεί αν το υλικό ήταν πράγματι μονταρισμένο, όπως είχε υποστηρίξει ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης.
Οπως φαίνεται, το πόρισμα της ΔΕΕ δικαιώνει τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος κι έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλειται η εφημερίδα Espressο σε δημοσιευμά της, ο εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει διώξεις τόσο κατά του Γιαννουσάκη όσο και κατά των εμπλεκόμενων δημοσιογραφικών μέσων που είχαν αναρτήσει το υλικό για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης ηχογράφησης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του ανακριτή.