Ο αδερφός της Ελένης Ζαρούλια μήνυσε τη σύζυγο του υπόδικου γραμματέα της Χρυσής Αυγής για υφαίρεση κληρονομιάς.
Την κατηγορεί ότι «δολίως και εν αγνοία του», προέβη σε υφαίρεση -μεταξύ άλλων- 80 χρυσών λιρών Αγγλίας, πέντε πινάκων γνωστού ζωγράφου αξίας χιλιάδων ευρώ και ενός «πανάκριβου» κρυστάλλινου πολυελαίου οροφής από το σπίτι της μητέρας τους λίγες μέρες μετά τον θάνατό της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Αθανάσιος Ζαρούλιας κατηγορεί την αδερφή του για υφαίρεση κληρονομιάς. Κατά την περιγραφή που γίνεται στη δικογραφία, η Ελένη Ζαρούλια εν αγνοία του αδερφού της, πήγε στο σπίτι της αποθανούσας τον Αύγουστο του 2017 μητέρας τους, στο Ηράκλειο Κρήτης, και αφαίρεσε όλα τα κινητά κληρονομικά στοιχεία φορτώνοντάς τα σε δύο νταλίκες, παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία- η κληρονομιά αυτή ανήκει κατά 50% εξ αδιαιρέτου και στον αδερφό της.
«Μεταξύ των υφαιρεθέντων και παρανόμως ιδιοποιηθέντων από την εγκαλούμενη κληρονομιαίων πραγμάτων, υπήρχαν ενδεικτικά: Πέντε πίνακες του πασίγνωστου ζωγράφου Βασίλειου Γερμένη, τεράστιας αξίας (άνω των 150.000 ευρώ), εκ των οποίων πινάκων ο ένας ήταν η «Αγορά», 80 χρυσές λίρες Αγγλίας, τα κοσμήματα της αποβιώσασας μητέρας μας, τέσσερις μεγάλοι περσικοί χειροποίητοι τάπητες, η πανάκριβη τραπεζαρία αποτελούμενη από έξι καρέκλες και ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος οροφής και εν γένει ολόκληρος ο οικιακός εξοπλισμός της ως άνω κατοικίας της αποβιώσασας μητέρας μας (έπιπλα, σερβίτσια, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές κλπ)» σημειώνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση του αδερφού της.
Και πάλι σύμφωνα με τη δικογραφία, ο αδερφός της υπόδικης βουλευτού της Χρυσής Αυγής, πληροφορήθηκε για την υφαίρεση της οικογενειακής περιουσίας τον Ιανουάριο του 2018 και έναν μήνα αργότερα απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εγκαλούμενη, ζητώντας της να διορθώσει τις -κατά τη δικογραφία- παράνομες πράξεις εναντίον του. Η Ελένη Ζαρούλια απάντησε με εξώδικο, υποστηρίζοντας πως πράγματι προέβη σε αυτήν την πράξη προκειμένου να φυλάξει τα κληρονομικά στοιχεία. Από την πλευρά του, ο Θανάσης Ζαρούλιας έστειλε νέο εξώδικο, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να επηρεάζει -κατά τη δικογραφία- τη βούληση της εγκαλούμενης.
«Όλα τα ανωτέρω διέπραξε η εγκαλούμενη προφανώς με τη συνδρομή και τρίτου προσώπου, δολίως και από πρόθεση ενεργώντας σε βάρος μου, καίτοι γνώριζε καλώς ότι η κυριότητα, νομή και κατοχή των άνω υφαιρεθέντων και παρανόμως ιδιοποιηθέντων κληρονομιαίων κινητών πραγμάτων, ανήκει κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου σε εμένα, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου επί της καταληφθείσας κληρονομιάς της άνω αποβιώσασας μητέρας μας, κάτα το άνω ποσοστό των 50% εξ αδιαιρέτου επ’ αυτής» αναγράφεται στη δικογραφία.
Η σκυτάλη στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής κατά την επόμενη συνεδρίαση της, η οποία δεν αποκλείεται να διεξαχθεί στα τέλη του μήνα.
Όπως ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές, είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει πολιτική χροιά σε σχηματισθείσα δικογραφία εναντίον βουλευτή να προτείνεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια η άρση της ασυλίας του αναφερόμενου.
Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με την κ. Ζαρούλια όμως η ίδια δεν ήθελε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.