Στη βουλή το θέμα της στελέχωσης του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος σχετικά με το θέμα της στελέχωσης με προσωπικό του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών.

Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρεται:

Το Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών υπάγεται στην Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Αν και εξυπηρετεί μια περιοχή από την Αγία Βαρβάρα Ν. Ηρακλείου μέχρι και τα χωριά του Ν. Ρεθύμνης για θέματα που αφορούν άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, τη διενέργεια θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψήφιων οδηγών και τη χορήγηση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με μεγάλο όγκο εξυπηρετούμενων (περίπου 50 άτομα για θεωρητική και 25 για πρακτική εξέταση σε εβδομαδιαία βάση), έχει αφεθεί στο έλεος χωρίς προσωπικό και λειτουργεί μόνο με τέσσερις εργαζόμενους.

Η σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό, η αποψίλωση του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών, η οποία εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική που προωθεί τη σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση των δημόσιων δομών διευκολύνοντας την ανάληψη του έργου τους από το κεφάλαιο – ιδιώτες επενδυτές, δυσχεραίνει τη λειτουργία του –με όσες συνέπειες αυτό έχει για τους εξυπηρετούμενους της περιοχής– εμποδίζει την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων των τεσσάρων εργαζομένων που έχουν απομείνει στην Υπηρεσία και οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας τους.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί