Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων διαπίστωσαν “μετακόμιση” ροζ κυκλωμάτων της Αθήνας στη Μύκονο, με στόχο την εκπλήρωση ερωτικών φαντασιώσεων κροίσων από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.
Αντίστοιχες μεταφορές άτυχων κοριτσιών, θυμάτων κυκλωμάτων σωματεμπορίας έγιναν προς Μαραθόπολη Μεσσηνίας, Βραχάτι Κορινθίας και Καρδίτσα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ελεύθερος Τύπος’, η “Αϊλίνα”, η “Ζανέλ” και άλλες 28 κοπέλες έγιναν έρμαιο στα χέρια του αρχηγού “Ανδρέα” ή “Πέτροβιτς”. Τις κοπέλες τις είχε στρατολογήσει η “Λάνα” από την Ουκρανία, η οποία με το πρόσχημα της ισχύουσας νομοθεσίας τούς είχε κρατήσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους είχε επιβάλει ‘υποχρεωτικό χρέος’ 2.000 ευρώ.
Το κύκλωμα διέθετε συμβολαιογράφο και δικηγόρο για τη σύναψη εικονικών γάμων και συμφώνων συμβίωσης, ενώ είχε και καρδιολόγο ο οποίος έδινε ψεύτικες ιατρικές πιστοποιήσεις προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο “αρχηγός” στα δικαστήρια διαφόρων πόλεων της χώρας. Ο “Πέτροβιτς” υπέβαλε μηνύσεις σε βάρος των γυναικών που κατάφερναν να διαφύγουν, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Πέρα από τους ατομικούς χορούς σε τουλάχιστον τέσσερα στριπτιζάδικα της Λ. Συγγρού, το κύκλωμα τις εξωθούσε στην πορνεία, για 50 ευρώ ημερησίως, σε κρυφούς οίκους ανοχής της πλ. Αμερικής που λειτουργούσαν ως κέντρα ευεξίας.
Ο “Πέτροβιτς” είχε αναλάβει την έκδοση απαραίτητων εγγράφων που καθιστούσαν νόμιμη την παραμονή και εργασία τους στη χώρα μας, ενώ κανόνιζε τα “εικονικά” σύμφωνα συμβίωσης και την έκδοση ΑΦΜ στο όνομά τους. Ο αρχηγός μιλούσε με τα άλλα μέλη του κυκλώματος με κωδικούς και οι “φυλακές” των γυναικών ήταν σε διαμερίσματα του Γαλατσίου και της Καλλιθέας.
Η συμβολαιογράφος που συνέτασσε τα σύμφωνα συμβίωσης βεβαίωνε έναντι 150 ευρώ την αναληθή συμβίωση με σκοπό να ανατραπεί η διοικητική απέλαση των γυναικών. Ο δικηγόρος από την πλευρά του χρησιμοποιούσε τα σύμφωνα συμβίωσης μαζί με άλλα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών παραμονής των γυναικών.
Ο “Πέτροβιτς” ανέθετε σε καρδιολόγο γιατρό, διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου, την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων που προορίζονταν για δικαστική χρήση. Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός απέφευγε την παρουσία του ως κατηγορούμενου σε ακροαματικές διαδικασίες σε δικαστήρια της Πάτρας, της Λάρισας και της Αθήνας, πετυχαίνοντας την αναβολή της εκδίκασής τους.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σε Μαραθόπολη και Μύκονο, στα μέσα Ιουλίου, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι εξακολουθούσαν να απασχολούνται γυναίκες, που είχαν διοχετευτεί από την εγκληματική οργάνωση, κατά τον έλεγχο δεν επιβεβαιώθηκαν. Σχηματίστηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση ακολασίας και περί εκδιδομένων προσώπων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.
Ελεύθερος Τύπος