Ιστορία γράφει στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Ν. Κορέας η οικογένεια Κορακάκη. Μετά το χρυσό μετάλλιο της Άννας στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. ήρθε η σειρά του Διονύση για να δείξει ότι αυτό το όπλο αποτελεί… οικογενειακή υπόθεση. Ο νεαρός σκοπευτής αγωνίστηκε στην κατηγορία εφήβων και στην πρώτη του εμφάνιση σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση πλασαρίστηκε στην 4η θέση του κόσμου, κάτι που αποτελεί τεράστια επιτυχία.
Ο σκοπευτής προκρίθηκε στον τελικό ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ με 577 και 18 κεντρικά δεκάρια, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει πετύχει ποτέ ‘Ελληνας έφηβος σε διεθνή αγώνα και στον τελικό είχε επίδοση 197,4. Το χρυσό κατέκτησε ο Χ. Σαραμπί (Ινδία) με 245,5 (παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων). «Ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχω κάνει από πλευράς επίδοσης και συγκέντρωσης στον αγώνα. Από την αρχή έως το τέλος ο αγώνας ήταν δύσκολος. Έτρεμα από την πίεση, όμως αυτή τη φορά κατάφερα να διαχειριστώ σωστά τη συγκέντρωσή μου και να ισοφαρίσω την ατομική μου επίδοση. Από εκεί και πέρα μπήκα στον τελικό με σκοπό να ευχαριστηθώ τον αγώνα, όπως και έγινε. Υπάρχει μία πικρία που δεν ανέβηκα στο βάθρο, εξαιτίας της τελευταίας μου βολής αλλά είμαι ικανοποιημένος από την όλη εμφάνισή μου», τόνισε στην «Κ» ο τεταρθλητής κόσμου και αφιέρωσε την επιτυχία του στην αφανή ηρωίδα της οικογένειας, τη μητέρα του.
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο πατέρας και προπονητής του πρωταθλητή, ο Τάσος Κορακάκης, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι σε έναν τελικό σκοποβολής ο όγδοος μπορεί να έρθει πρώτος και ο πρώτος όγδοος. «Ο μικρός ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Έκανε όλα αυτά που είπαμε πριν από τον αγώνα. Είχε πολύ άγχος γιατί είναι η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση, αλλά κατάφερε και έμεινε συγκεντρωμένος από τεχνικής πλευράς. Στην τελευταία σφαίρα έκανε άσχημη βολή και έχασε το μετάλλιο. Η επίδοσή του ήταν πολύ καλή. Στους έφηβους είχε την καλύτερη επίδοση από τους Ευρωπαίους και εάν έριχνε στους άνδρες θα ήταν 9ος σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στην «Κ».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στο μικτό, αποτελεί ολυμπιακό αγώνισμα και η χώρα μας, χάρη στην οικογένεια Κορακάκη, διαθέτει δύο από τους καλύτερους σκοπευτές του κόσμου σε αυτό το όπλο.
Αύριο θα έρθει και πάλι η σειρά της Άννας Κορακάκη. Η ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια κόσμου στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. θα πάρει μέρος στο σπορ πιστόλι 25 μ., το αγώνισμα στο οποίο ανεδείχθη «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Ρίο.