Κρητικός φοιτητής θύμα διεθνών απατεώνων- Πώς του πήραν τα χρήματα για το μεταπτυχιακό, εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι Πανεπιστημίου

Θέλησε να κάνει το μεταπτυχιακό του σε Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, αλλά έπεσε θύμα απατεώνων και όχι μόνο έχασε τα χρήματά του αλλά και τη θέση του στο Πανεπιστήμιο!

Θύμα της διεθνούς απάτης ένας 24χρονος Κρητικός, ο Μανόλης Κ. ο οποίος, σύμφωνα με την ολλανδική Dagblad van het Noorden, έστειλε mail στο Πανεπιστήμιο της πόλης Γκρόνιγκεν με αίτηση για να γίνει δεκτός προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό του.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του απάντησε θετικά και του έδωσε έναν λογαριασμό προκειμένου να μεταφέρει 2.000 ευρώ, που είναι το κόστος των σπουδών. Ο φοιτητής έστειλε από την Κρήτη το ποσό σε μια τράπεζα που του υπέδειξε το Πανεπιστήμιο.

Λίγες μέρες όμως αργότερα επικοινώνησε και πάλι με το Πανεπιστήμιο που δήλωσε άγνοια για την αίτηση και την κατάθεση των χρημάτων, και φυσικά εκπρόσωπός του δήλωσε ότι, κατά συνέπεια, δεν είχε γίνει δεκτός.

Όταν ο 24 προσπάθησε να καταλάβει τί δεν έγινε σωστά, διαπίστωσε ότι η τράπεζα στην οποία του ζητήθηκε να καταθέσει το ποσό ήταν ιταλική και όχι ολλανδική. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι και η ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία του στάλθηκαν τα μηνύματα της αποδοχής της αίτησης και του αριθμού του λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων εγγραφής, ήταν διαφορετική κατά ένα γράμμα από αυτήν του Πανεπιστημίου!

Η έρευνα του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ολλανδίας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει στοιχεία και για άλλα θύματα των διεθνών απατεώνων.

 

Candiadoc με πληροφορίες από Dagblad van het Noorden

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί