Η ακροδεξιά κιτσάτη πτέρυγα της ΝΔ και οι βαρόνοι των ΜΜΕ κάνουν εκλογές!

Γράφει ο Αμβρόσιος

Σιγά σιγά αρχίζει να προδιαγράφεται το τοπίο σχετικά με τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Οι «μονομάχοι» διαμορφώνουν την ατζέντα τους και οι πολίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το κυβερνών κόμμα –αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖ, διότι υπάρχουν και οι ΑΝΕΛ- έχοντας πληγεί από τα «αριστερά» του θα στοχεύσει σε μια περισσότερο κεντρογενή στροφή. Επιλέγοντας μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 τον «ευρωπαϊκό» δρόμο, φαίνεται να απώλεσε τις αριστερές εφεδρείες και θα στοχεύσει σε μετριοπαθέστερες δυνάμεις της Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, ακόμα και συντηρητικούς ψηφοφόρους που δε θέλουν να έχουν σχέση με την Ακροδεξιά της κιτσάτης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα μπορούσε πολύ εύκολα να καρπωθεί την «ασυνέπεια» της κυβέρνησης απέναντι στις βασικές δεσμεύσεις της αυτοεγκλωβίστηκε στην ακροδεξιά ατζέντα που επέβαλαν τα «ορφανά» του ΛΑΟΣ, αφενός και της πατερναλιστικής πολιτικής των βαρόνων των ΜΜΕ, που θέλουν την επόμενη μέρα να «κάνουν παιχνίδι», όπως είχαν συνηθίσει δεκαετίες τώρα!

Για όσους προεξοφλούν την επικράτηση της ΝΔ στηριζόμενοι στις δημοσκοπήσεις των ευτελών πλέον ΜΜΕ ας κρατούν μικρό καλάθι, καθώς η παρουσία του Κ. Μητσοτάκη δεν γοητεύει ούτε τους παλαιούς θαυμαστές του πατέρα του, καθώς ο ίδιος στερείται κάποιες απ’ τις πολιτικές αρετές του και έχει αφεθεί να ψαρεύει στα θολά νερά των υπερεθνικιστών, των νεορθόδοξων «Αμβρόσιων» μεταβάλλοντας το συντηρητικό κόμμα σε δεξαμενή αλλόκοτων πολιτικάντηδων. Το παράδοξο είναι πως δεν είναι μόνο η παρουσία των παραδοσιακά ακροδεξιών στοιχείων στο κόμμα, αλλά και εκείνοι που παραδοσιακά θεωρούνταν μετριοπαθέστεροι (πχ. Χατζηδάκης) αλαλάζουν λαϊκίστικες κορώνες, αποκρουστικές σε κάθε μετριοπαθή πολίτη.

Βέβαια τα κόμματα προβαίνουν και σε κάποιες προσθήκες επιδιώκοντας τη διεύρυνση. Το μεν κυβερνών κόμμα βολιδοσκοπεί πρόσωπα της Καραμανλικής πτέρυγας (παράδειγμα η υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα) για να καταδείξει την αποκρουστική εικόνα της νεοδεξιάς ακόμα και για τους γηγενείς της παράταξης, το δε κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βολιδοσκοπεί γραφικές φιγούρες της πολιτικής ζωής περιφερόμενους καιροσκόπους που απλά «βαρέθηκαν να είναι Αριστεροί!!!» σίγουρα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα υπάρχει γκλαμουριά κρίνοντας απ’ τα ονόματα που κυκλοφορούν, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο αν αυτά «πείσουν» ή το πιθανότερο αποδειχθούν μπούμερανγκ για εκείνους που τα επέλεξαν.

Οι απανταχού «κομμουνιστοφάγοι» έχουν αρχίσει καιρό δουλειά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο ρόλος τους μάλλον ξεφουσκώνει υπό το βάρος της ένδειας των επιχειρημάτων τους που παραπέμπουν σε μετεμφυλιακή ρητορική, στα όρια της λύσσας για την «Αριστερή παρένθεση» που αποδείχτηκε περισσότερο ανθεκτική απ’ όσο περίμεναν.

Όσο υπάρχει ο ΣΚΑΪ να ασχολείται με την αποφυλάκιση του Κουφοντίνα και τη δράση Ρουβίκωνα, τα έντυπα του «Προέδρου» να πυροβολούν τον «αλητήριο» Τσίπρα –κοίτα ποιος μιλάει-  και οι πύρινοι λόγοι των ρασοφόρων «Αγίων» να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες του σκοταδισμού τους, οι πιθανότητες ολικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και λιγότερο «αριστερού» είναι το πλέον πιθανό σενάριο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί