Τσαβούσογλου: Ένας από τους βασικούς στόχους η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξει να ενταχθεί στην ΕΕ»

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας , δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια της επίσκεψη του στην Λιθουανία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξει να ενταχθεί στην ΕΕ».

Ο Μ.Τσαβούσογλου σημείωσε δε, ότι η Τουρκία στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ δεν περιμένει καμία επιείκεια από τις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε η Τουρκία να πάρει από την ΕΕ αυτό που της αξίζει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «η Τουρκία περιμένει από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα».

Υπενθυμίζεται, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ότι στα τέλη Ιουνίου, και ενώ οι ενταξιακές συνομιλίες είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, το Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα, απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για άδικη αντιμετώπιση από την πλευρά της ΕΕ, έκανε λόγο η απάντηση της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας άρχισαν τον Οκτώβριο του 2005.

Τον Ιούλιο του 2017 η Ευρωβουλή πήρε απόφαση με την οποία καλούσε την ΕΕ και την Κομισιόν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις έως ότου η τουρκική κυβέρνηση προχωρήσει στις αναγκαίες συνταγματικές τροποποιήσεις.

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί