Προφυλακιστέοι οι τρεις δράστες της φονικής ληστείας στου Φιλοπάππου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή στον λόφο του Φιλοπάππου. Εναντίον και των τριών αλλοδαπών ( δύο Πακιστανών, ηλικίας 17 και 28 ετών και ενός 25χρονου Ιρακινού) έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η αστυνομία, η εν λόγω συμμορία των τριών βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 10 επιθέσεις – ληστείες στην ίδια περιοχή και με τρόπο ίδιο με αυτόν που ακολουθήθηκε στο έγκλημα στου Φιλοπάππου. Σύμφωνα μάλιστα με φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος, οι τρεις δράστες που επιτέθηκαν στον 25χρονο και τον οδήγησαν στον θάνατο, πέντε ημέρες νωρίτερα, είχαν επιτεθεί σε δυο Γερμανίδες τουρίστριες, δύο μέτρα από την άκρη του βράχου από τον οποίο έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στον θάνατο.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δράσης της συμμορίας

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της επίθεση εναντίον των τουριστριών, οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός πλησίασαν τις δύο κοπέλες που κάθονταν στην  άκρη του βράχου, τις έσυραν λίγο πιο μέσα και σε απόσταση 2 μέτρων από το χείλος του γκρεμού και ακολούθησε μάχη ανάμεσα στη μια Γερμανίδα και στους δύο ληστές.

Η άλλη Γερμανίδα γλίτωσε, καθώς δεν κρατούσε τσάντα. Είχε όλα τα πράγματά της στην τσάντα της φίλης της.

Ο 17χρονος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που προσπαθούσε να της αποσπάσει την τσάντα από τα χέρια. Ο 25χρονος Ιρακινός, κρατούσε τα χέρια της κοπέλας, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός στέκεται δίπλα, παρατηρώντας τον χώρο, εκτελώντας ουσιαστικά χρέη τσιλιαδόρου.

Η δεύτερη τουρίστρια, όση ώρα η φίλη της έδινε μάχη για να γλιτώσει την τσάντα της, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τους ληστές, με στόχο να φοβηθούν και να φύγουν.

‘Υστερα από λίγο η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δύο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί έδωσαν και τις φωτογραφίες.

«Είδα τον Νίκο να πέφτει στον γκρεμό»

Αποκαλυπτικές ήταν οι καταθέσεις της φίλης του Νίκου Μουστάκα, οι οποίες φωτίζουν τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου. Στις συνολικά τρεις καταθέσεις της νεαρής κοπέλας από την Πορτογαλία, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ξεδιπλώνεται από την αρχή η υπόθεση της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του νεαρού από τους τρεις αλλοδαπούς.

«Όπως καθόμασταν στα βράχια, πρώτα έπιασαν τον Νίκο, ο οποίος ήταν πιο κοντά τους. Θυμάμαι ότι, πρώτα άκουσα ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει και όπως γύρισα να κοιτάξω πίσω μου, είδα τον “ψηλό” να πιάνει τον Νίκο από τη μπλούζα του, ενώ αυτός που είχε το μουστάκι, ο “μεσαίος” όπως τον λέω εγώ, κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι στο ένα του χέρι και με το άλλο χέρι, έπιανε και αυτός τον Νίκο από τη μπλούζα. Τότε άκουσα τον “κοντό” να λέει στα Αγγλικά: “Κινητό και λεφτά”. Ο Νίκος τους έλεγε να ηρεμήσουν και ότι δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο “κοντός” που σας είπα, ήρθε μπροστά μου και άρχισε να ψάχνει την τσάντα μου.

Όπως καθόμασταν στα βράχια, πρώτα έπιασαν τον Νίκο, ο οποίος ήταν πιο κοντά τους. Θυμάμαι ότι, πρώτα άκουσα ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει και όπως γύρισα να κοιτάξω πίσω μου, είδα τον “ψηλό” να πιάνει τον Νίκο από τη μπλούζα του, ενώ αυτός που είχε το μουστάκι, ο “μεσαίος” όπως τον λέω εγώ, κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι στο ένα του χέρι και με το άλλο χέρι, έπιανε και αυτός τον Νίκο από τη μπλούζα. Τότε άκουσα τον “κοντό” να λέει στα Αγγλικά: “Κινητό και λεφτά”. Ο Νίκος τους έλεγε να ηρεμήσουν και ότι δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο “κοντός” που σας είπα, ήρθε μπροστά μου και άρχισε να ψάχνει την τσάντα μου.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί