Η «κόκκινη παλίρροια» σκοτώνει τα πάντα (Εικόνες & Βίντεο)

Εικόνες βγαλμένες από εφιαλτικές ταινίες του Χόλιγουντ για οικολογικές καταστροφές μεγάλου μεγέθους καταγράφουν οι κάμερες των ΜΜΕ στη νοτιοδυτική Φλόριντα, όπου το φαινόμενο της «κόκκινης παλίρροιας» σκοτώνει τις ακτές της πολιτείας.

Η θάλασσα που έχει σκεπαστεί από την κόκκινου χρώματος άλγη (είδος φυκιού) ξεβράζει διαρκώς νεκρά ψάρια και θαλασσινά κάθε μεγέθους, με τις αρχές να μιλούν για πραγματικό «σφαγείο».

Μάλιστα, φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter απεικονίζει νεκρό φαλαινοκαρχαρία να έχει ξεβραστεί στην παραλία, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του φαινομένου και προκαλεί συναγερμό στους πάντες.

Οι παραλίες της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε πραγματικά νεκροταφεία θαλάσσιας ζωής, με τα πτώματα ψαριών, χελώνων και δελφινιών να αποτελούν απόδειξη των καταστροφικών συνεπειών του φαινομένου.

Η κόκκινη παλίρροια παράγει τοξίνες που σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή και πλέον οι επιστήμονες ανησυχούν ότι υπάρχει κίνδυνος και για τη δημόσια υγεία στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το φαινόμενο.

topontiki, Πηγή video: Fox News

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί