Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και οι ΤΟ της ΚΝΕ Ηρακλείου παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 19 Ιούλη συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ.

Εκ μέρους της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ μίλησε ο Κοκοσάλης Ανδρέας, γραμματέας της ΤΕ και εκ μέρους των Τ.Ο της ΚΝΕ ο Γιώργος Τσακιράκης, μέλος του Γ.Π Κρήτης.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

«Στο κέντρο της πόλης μας στην πλατεία Ελευθερίας μεταφέρονται φέτος οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ το διήμερο 14 & 15 Σεπτέμβρη.

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του!

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις μας, σαφώς αναβαθμισμένες φέτος όπως θα φανεί και από το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, αποτελούν έναν ακόμα – σημαντικό – κρίκο στο πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου από κοινού με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού Κόμματος μας, του ΚΚΕ.

 

        Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν από τις πρωινές ώρες στο χώρο της πλατείας, με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

  • Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό  για την ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στον αγώνα του λαού μας. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 

  • Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας, οι: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – ΛιάκοςΚλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ

 

  • Συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες:

-Γιώτα Νέγκα

-ΙμάμΜπαϊλντί

-Γιάννη Κασσωτάκη

 

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας. Κι αυτό γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.

Το Κόμμα μας αγωνίζεται για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό ,τη μόνη κοινωνία που μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά σε όλους και όλες, ανάλογη με την ειδίκευσή τους, με πραγματικά ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, Αθλησης, πολιτιστικής δραστηριότητας, λαϊκή στέγη, διακοπές και γενικότερα υψηλό βιοτικό επίπεδο, υπεύθυνη συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και ελέγχου σε όλη την κλίμακα του εργατικού κράτους.

Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό και τη νεολαία να φανεί αντάξιο της Ιστορίας του.

Συμπληρώνοντας 100 χρόνια ζωής, διδασκόμαστε από την πλούσια ιστορική μας πείρα. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να ενισχυθεί η ικανότητα των δυνάμεων του Κόμματος και της ΚΝΕ σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο της οικονομίας, σε κάθε περιοχή να πρωτοστατούν στην ανάπτυξη διεκδικητικού, οικονομικού και πολιτικού αγώνα, που θα συνδέεται σταθερά με το κύριο πολιτικό καθήκον, την επαναστατική πάλη για την εργατική εξουσία.

      Σήμερα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

      Παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή παρατηρήσεις, μπορεί ο καθένας να αναγνωρίσει ότι η 100χρονη αυτή πορεία χαράχτηκε και συνεχίζεται με την ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων μελών και στελεχών του Κόμματος και της νεολαίας μας, παντα για το λαό, τη νεολαία, για το σοσιαλισμό.

     Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές.

     Απευθύνουμε κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στους συλλόγους και  στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν στις βουλευτικές, τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές.

 

     

 

Για τα 100 χρόνια ΚΚΕ θα πραγματοποιηθούν:

 

  • Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση σήμερα Πέμπτη 19 Ιούλη, 8μμ, στην Δημοτική αίθουσα Τυμπακίου  με θέμα: «Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι εξελίξεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Ορφανό Στέλιο μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο.

 

  • Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση σήμερα Πέμπτη 19 Ιούλη, 7μμ, στο Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.» και ομιλητή τον Ανδρέα Κοκοσάλη, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ.
  • Πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 27 Ιούλη στις 7μμ, στο Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου με θέμα: «Όταν το σκουπίδι γίνεται χρυσός για τους λίγους, και δυσβάστακτο κόστος για το λαό. Διαχείριση απορριμμάτων από ποιον για ποιον;». Ομιλητής θα είναι ο Συντυχάκης Μανώλης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί