Πανελλήνιος σάλος μετά την αποκάλυψη του Candiadoc- Δείτε πώς υπάλληλοι είπαν το “όχι” στη ΧΑ , που δεν τόλμησε ο δήμος Ηρακλείου

Πανελλήνιος σάλος έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη του Candiadoc σε σχέση με την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει δωρεάν έκταση στο πάρκο του Σκαφιδαρά σε αθλητή των πολεμικών τεχνών, που είχε κατηγορηθεί ότι εκπαίδευε χρυσαυγίτες.

Δείτε: Απίστευτο: Δωρεά από το δήμο Ηρακλείου σε παράγοντες της Χρυσής Αυγής!- Δείτε την απίστευτη απόφαση (φωτογραφίες- έγγραφα)

Με εκτενείς αναφορές τους κεντρικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την υπόθεση και τις ευθύνες του δήμου Ηρακλείου, σημειώνοντας ότι μετά την αποκάλυψη είναι πιθανό να ανακληθεί η απόφαση.

(Δείτε παρακάτω ενδεικτικά)

Εκεί που δεν τόλμησε ο δήμος Ηρακλείου, το έκανε η αρχαιολογία

Αυτό πάντως που δεν τόλμησε να κάνει ο δήμος Ηρακλείου, μια πολιτική, εκλεγμένη αρχή, το είχαν τολμήσει χρόνια πριν υπάλληλοι της αρχαιολογίας. Ο εκπρόσωπος των “Παγκρατιαστών”, Μιχάλης Δεληγιαννάκης, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε από αθλητές και γονείς του σωματείου ΕΓΟΗ ότι εκπαίδευε νεοναζί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, με αίτημά του στην ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είχε ζητήσει το χώρο έξω από το ανάκτορο και το πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού για εκδηλώσεις.

Τί είδους εκδηλώσεις; Όπως ανέφερε ο ίδιος στην αίτησή του, με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2012, προκειμένου, εκτός των άλλων, “τα μέλη του «Α.Σ. Παγκρατιαστές» προκειμένου να φωτογραφίζονται με τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου”!

Η αρχαιολογική υπηρεσία, στις 14 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς απάντησε αρνητικά, “για λόγους καταρχήν πρακτικούς και λειτουργικούς, καθώς μια τέτοιου είδους παρουσία θα παρακώλυε την κυκλοφορία των οχημάτων στο χώρο αυτό και θα δημιουργούσε προβλήματα ασφαλείας της κυκλοφορίας των επισκεπτών.
Επιπλέον, τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι οποίες αποσκοπούν σε χρηματικό όφελος δεν είναι συμβατές με το χαρακτήρα του μνημείου”.

Δείτε αναφορές σε κεντρικά μέσα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί