Αμβροσίου το ανάγνωσμα…

 Γράφει ο Homo neoapoikus

Έχουμε που έχουμε τα «θέματά» μας ως χώρα και ως κοινωνία, πρέπει να παρακολουθούμε πλέον και τα παραληρήματα του υποτιθέμενου ιεράρχη που ιερουργεί σε μια ιστορική περιοχή της χώρας, την Αιγιαλεία.

Στο  παρελθόν είχαμε τον Αυγουστίνο Καντιώτη να κινείται μεταξύ γραφικότητας και μισαλλοδοξίας για οτιδήποτε δεν ενέπιπτε στις ακραίες θέσεις του, σήμερα έχουμε τον Αμβρόσιο να κτυπά πένθιμα κάθε τρεις και λίγο τις καμπάνες της μητροπολιτικής του περιφέρειας διαμαρτυρόμενος για οτιδήποτε, συναγελάζεται με φασιστοειδή και κηρύττει το λόγο του «Εξωαποδώ» και όχι το λόγο του Κυρίου,παρά την αντίθετη κρίση της Δικαιοσύνης,  που πρόσφατα παραπέμφθηκε για σειρά ρατσιστικών και άλλων εμπρηστικών δηλώσεων κατά εκείνων που δεν καλύπτουν τα περίεργα «γούστα» του.

Το περίεργο δεν είναι που ένας που έπρεπε να κηρύττει το λόγο του Θεού, κηρύττει βδελυρές απόψεις. Δεν είναι ο πρώτος και προφανώς δε θα είναι και ο τελευταίος. Όπως σε όλους τους χώρους, έτσι και στις τάξεις της Εκκλησίας, κάποιοι τιμούν κι άλλοι ατιμάζουν το ράσο. Εντυπωσιακή είναι η στάση της Εκκλησίας να ανέχεται τέτοια πρόσωπα στις τάξεις της, χωρίς να αντιδρά. Εκτός κι αν πιστεύει πως προσελκύουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια αήθεια «πιστούς» στις τάξεις της Εκκλησίας.

Αν μέρες που έρχονται ο συγκεκριμένος ιεράρχης (;) συνεχίσει να σκορπά τις μισανθρωπικές κορώνες του, αλήθεια μπορούμε να προσδοκούμε την Ανάσταση του Χριστού ή θα μείνουμε στη Σταύρωσή του και τις συνήθεις πένθιμες κωδωνοκρουσίες που αρέσκεται ο συγκεκριμένος δεσπότης(;) Έχουμε αρκετά θέματα και προβλήματα για να υπάρχει χώρος για ευδοκίμηση τέτοιων τοξικών «φρούτων» που ντροπιάζουν το ράσο και τη δράση άλλων άξιων ιεραρχών που πρώτοι αυτοί έπρεπε να αποβάλουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δε γίνεται να ακούμε το λόγο του Αναστάσιου της Αλβανίας και μετά εκείνον του εν λόγω Αμβρόσιου και να θεωρούμε και τους δυο Ιεράρχες! Υπάρχουν τρόποι ο δεύτερος να εκτονώσει το μένος του, αλλά όχι εκπροσωπώντας μια ολόκληρη ιστορική περιοχή. Ας ηγηθεί κάποιας «οργάνωσης» με ειδικές αποστολές, αλλά όχι και να του φιλούν οι πιστοί το χέρι…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί