Παρέμβαση Θραψανιώτη για την Υγεία στο Λασίθι

Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που έγινε 14 Μαρτίου για έκφραση γνώμης,  για  τον διορισμό ως Διοικήτριες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου, κυρίας Όλγας  Ιορδανίδου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης, κυρίας Ελένης Μαυρομμάτη που προτάθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης.

Συνεχάρη την κυρία Μαυρομάτη για την προσπάθεια που κάνει για την 7η Υ.ΠΕ. και τους συνεργάτες της, την Υποδιοικήτρια κυρία Γιακουμάκη και τον κ. Δημητρακόπουλο, για την συλλογική προσπάθεια και αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν το Λασίθι είπε, « Το Λασίθι είναι ένας Νομός με ιδιαιτερότητες και να υπενθυμίσω, επειδή ακούστηκαν κάποια σχόλια, αλλά και απόψεις για κομματικούς διορισμούς σε διοικήσεις κ.λπ., ότι πριν από λίγα χρόνια οι διορισμοί γινόταν με ένα σύστημα 4-2-1, ενώ τώρα οι διορισμοί έγιναν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μέχρι το 2014 υπήρχαν συνεχώς διαμαρτυρίες για απλήρωτες υπερωρίες, για απλήρωτες ώρες εργασίας, για ελλείψεις γιατρών κ.λπ..

Σήμερα δεν ακούγονται τέτοια ζητήματα. Να συμφωνήσω στο γεγονός ότι υπάρχει, ιδιαίτερα στο Άγιο Νικόλαο, έλλειψη σε ό,τι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό και θα πρέπει να το δούμε. Να τονίσω, επίσης, ότι από τις προσλήψεις του ΑΣΕΠ το 1998, ενώ κάποιοι, οι οποίοι ήρθαν στον Άγιο Νικόλαο, θέλουν να μείνουν, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν οικονομικά και έφυγαν. Αυτό, δεν αφορά μόνο τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές, αφορά και άλλους κλάδους, όπως είναι οι αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι διορίζονται και δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά για να παραμείνουν εκεί.

Θα αναφερθώ και σε κάποια άλλα θέματα, τα οποία τέθηκαν, όπως το Κέντρο Αποκατάστασης και Φυσικής Ιατρικής της Νεάπολης, όπου το 2014, παραμονές των εκλογών, βγήκε μια προκήρυξη για ανάθεση μιας μελέτης, ώστε να φτιαχτεί το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, χωρίς να υπάρχει οργανισμός. Τώρα ανέφερε η κυρία Μαυρομμάτη, ότι θα δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υπάρχει ένα παράδοξο. Ενώ υπάρχουν τα χρήματα, υπάρχουν όλα τα δεδομένα, καθυστερεί για άλλους λόγους να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Η Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα βοηθήσουν και στην τουριστική προβολή του τόπου, γιατί υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να έρθουν να κάνουν διακοπές, όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο, γενικότερα στο Λασίθι, χρειάζονται τις υπηρεσίες της αιμοκάθαρσης και της φυσικής  αποκατάστασης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορούμε να πούμε, συγκρίνοντας την κατάσταση πριν το 2014 και μετά, τα οποία ανέφερε η κυρία Μαυρομμάτη, εγώ δεν θέλω να προχωρήσω άλλο. Θέλω να εστιάσω στο γεγονός, όμως, ότι πρέπει να δούμε τη στελέχωση με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στο Λασίθι και ειδικότερα στον Άγιο Νικόλαο, όπου το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου παρέχει και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Καθώς και στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου παρά την προκήρυξη θέσεων για Ιατρικό προσωπικό δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ένα τελευταίο θέμα είναι αυτό των ΤΟΜΥ, που θα πρέπει να λειτουργήσουν. Να μην ξεχνάμε ότι ο Άγιος Νικόλαος είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ελλάδα, όπου δεν υπήρχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα πρέπει να το δούμε και αυτό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί