Τρεις οι κάλπες απόψε για την προκαταρκτική της ΝΔ

Στην πρότασή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως, σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή, η μη τιμολόγηση φαρμάκων, από τον Π.Κουρουμπλή, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επικαλείται έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ενσωματώθηκε στην παραπάνω δικογραφία που αφορά στους δυο νυν υπουργούς Υγείας, στο οποίο καταγγέλλεται ότι κατά την τιμολόγηση συγκεκριμένου δελτίου φαρμάκων το 2016, υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του δημοσίου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω αποφάσεων των δυο υπουργών.

Η σημερινή συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα με την μυστική ψηφοφορία στην οποία θα στηθούν αυτή τη φορά, τρεις κάλπες, μία για τον καθέναν από τους αναφερόμενους υπουργούς στην πρόταση της ΝΔ.
Το λόγο θα πάρουν, μεταξύ άλλων, οι τρεις εγκαλούμενοι υπουργοί, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη συζήτηση θα παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Για τη συγκρότηση της προκαταρκικής πρέπει να συγκεντρωθούν 151 θετικές ψήφοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί