Φίλης: Το θέμα των ελληνοτουρκικών απαιτεί υπευθυνότητα, όχι παιχνίδια και παραπλανητική ενημέρωση (Βίντεο)

Το θέμα των ελληνοτουρκικών απαιτεί υπευθυνότητα και ψυχραιμία τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο ζήτημα με τους δύο στρατιωτικούς και πρόσθεσε ότι δεν αρμόζουν παιχνίδια με συλλαλητήρια και παραπλανητική ενημέρωση από τα ΜΜΕ.

«Ορθώς η ελληνική πλευρά είπε ότι πολλές φορές και από τη μια και από την άλλη πλευρά συνέβαινε το λάθος αυτό να μπαίνουν στρατιώτες και λυνόταν με μια συνεννόηση. Δεν έδωσε δηλαδή μια διάσταση που θα ήθελε να δώσει στη συνέχεια, η Τουρκία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Προφανώς κάναμε όλες τις ενέργειες και διμερώς και διεθνώς να τεθεί το θέμα των δύο στρατιωτικών» εκτίμησε ο κ. Φίλης υπογραμμίζοντας ότι «είναι λάθος το θέμα των διμερών σχέσεων με την Τουρκία να αποτελεί αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών».

Η ψυχραιμία απουσιάζει από τον ελληνικό τύπο στο θέμα των ελληνοτουρκικών

Αντέστρεψε μάλιστα το ερώτημα των δημοσιογράφων απαντώντας στην κριτική που ασκείται για δήθεν υποτίμηση της σοβαρότητας του ζητήματος, ρωτώντας τους αν πιστεύουν ότι έπρεπε «να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση και παράταση ενός επεισοδίου;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «βοηθάει την Τουρκία να καθίστανται ως κεντρικό θέμα του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης αυτή η υπόθεση της ταλαιπωρίας των δύο στρατιωτικών» και πρόσθεσε ότι το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς αλλά κυρίως χρειάζεται μια ισχυροποίηση της διεθνούς σχέσης της χώρας.

Επιπλέον ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «ο Ερντογάν αισθάνεται ότι μπορεί να αναβαθμίζει διπλωματικά τις προκλητικές του ενέργειες διότι η Τουρκία έχει ένα ξεπέταγμα οικονομικό. Το ΑΕΠ της Τουρκίας είναι 5 φορές μεγαλύτερο από το άθροισμα όλων των γειτονικών χωρών της εξαιρουμένης της Ρωσίας και του Ιράν» καταλήγοντας ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί οικονομικά.

Τέλος εκτίμησε ότι «χρειάζεται ψυχραιμία η οποία απουσιάζει από τα μέσα και τον τύπο» και πρόσθεσε ότι «το θέμα των ελληνοτουρκικών δεν είναι θέμα για να παίζουμε με συλαλλητήρια μεταξύ μας είναι  πολύ πιο σοβαρό θέμα. Αφορά απειλές πραγματικές και αφορά την ενίσχυση της Ελλάδας». Αντί λοιπόν, όπως παλιά, να βγαίνουν τα πλοία στο Αιγαίο για να δημιουργήσει κλίμα, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το θέμα με περισσότερη υπευθυνότητα.

Μόνιμες προσλήψεις σε εκπαίδευση και υγεία για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες

Όπου υπάρχουν πάγιες ανάγκες στο δημόσιο πρέπει να καλυφθούν τόνισε ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει «του κεφαλιού της» καθώς θα συνεχίσει να είναι υπό επιτήρηση ακόμα και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Απαντώντας στο ερώτημα που τέθηκε αν η κυβέρνηση επιδιώκει προσλήψεις με στόχο επικείμενες εκλογές ο κ. Φίλης αντέκρουσε αυτό το επιχείρημα τονίζοντας ότι για παράδειγμα στην εκπαίδευση δεν έχουν γίνει προσλήψεις τα τελευταία 10 χρόνια. Τώρα που βαδίζουμε προς την έξοδο από τη σύμβαση είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα θέσει τα ζητήματα που αφορούν τις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο και με ΑΣΕΠ όπου χρειάζεται.

Κατ. Μπρέγιαννη

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί